Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt WorldTour-ritt dropper podiumsdamer

Slutt på seierskyss i Tour of California.

SLUTT PÅ DETTE: I Tour of California blir ikke lenger vinnerne hedret med kyss av podiumsdamer, slik som Simon Yates her ble i Giro d'Italia da han mottok den rosa trøyen etter fredagens etappe. FOTO: AFP PHOTO / LUK BENIES
SLUTT PÅ DETTE: I Tour of California blir ikke lenger vinnerne hedret med kyss av podiumsdamer, slik som Simon Yates her ble i Giro d'Italia da han mottok den rosa trøyen etter fredagens etappe. FOTO: AFP PHOTO / LUK BENIES Vis mer

(procycling.no): Tour of California starter søndag, og på fredagens pressekonferanse presenterte arrangøren nyhetene om at rittet dropper podiumsdamer.

Flere ritt har allerede fjernet det som har vært en tradisjon på sykkelritt, nemlig at podiumsdamer har hyllet vinnere og trøyebærere med kyss på kinnet på blomster.

Santos Tour Down Under har gitt oppgaven med premieutdeling til juniorryttere, mens Vuelta a España løser det med pent kledde kvinner og menn.

- Forhåpentligvis vil andre følge etter

Det er selskapet AEG, som eier det amerikanske etapperittet, som har tatt avgjørelsen, forteller daglig leder i Tour of Calofornia, Kristen Klein.

- Det er noe folk har snakket om i flere år nå. Man har lest om det, og man har hørt om det, og i år var timingen riktig. Det føltes som om dette var den riktige tiden til å ta den avgjørelsen, sa Klein på pressekonferansen ifølge cyclingnews.com.

Årsaken bak avgjørelsen er ifølge Klein AEGs ønske om å gjøre det riktige.

- Dere har sannsynligvis også hørt i dag at vi har tatt avgjørelsen om å ha like premiepenger for kvinner og menn også. Jeg føler at AEG, sammen med Tour of California, alltid er i fronten og prøver å gjøre det riktige og ta disse avgjørelsene. Forhåpentligvis vil andre følge etter, sier amerikaneren.

Rytter reagerer: - Jeg drar hjem...

Quick-Step-rytteren Iljo Keisse skal kjøre rittet som starter søndag kveld norsk tid. 35-åringen reagerer på nyheten på denne måten:

Keisses sportsdirektør, danske Brian Holm, skapte overskrifter under Tour de France i fjor da nyheten om at Vuelta a España droppet podiumsdamer kom.

Han langet ut mot at podiumsdameordningen var på vei ut av sykkelsporten.'

- Podiumsdamer er en del vår kultur – akkurat som at vi drikker champagne. Det skal feires! Det skal være premiepiker, sa Holm til NRK i juli i fjor.

Med et glimt i øyet ga han Norge skylden, ettersom man i sykkel-VM i Bergen droppet podiumsdamer.

- Dette er noe nordmennene har funnet på. Dette er den norske moralen. Jeg ble så forbannet og sur da jeg så overskriften om vueltaen, sa Holm.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media