BLANDET SESONG: Eirik Brandsdal vant sprinten i Drammen i dag. Men det holdt ikke til det store målet - å vinne sprintcupen sammenlagt. Foto: Halvor Solhjem Njerve
BLANDET SESONG: Eirik Brandsdal vant sprinten i Drammen i dag. Men det holdt ikke til det store målet - å vinne sprintcupen sammenlagt. Foto: Halvor Solhjem NjerveVis mer

- Nytter ikke å tryne og bli diska

Eirik Brandsdal (28) vant rennet - men tapte cupen.

DRAMMEN (Dagbladet): I fjor kjempet Eirik Brandsdal mot Ola Vigen Hattestad om sammenlangtseieren i sprintcupen - og tapte på målstreken.

I dag hadde han sjansen igjen. Han måtte vinne, mens Finn Hågen Krogh måtte havne utenfor pallen. Det gikk ikke denne gangen heller.

Reiktignok vant Eirik Brandsdal rennet etter en overbevisende finale, men så lenge Krogh pustet ham i nakken over målstreken, hjalp det lite for Brandsdal.

For andre året på rad ble han nummer to i sammendraget - det til tross for at han har vunnet tre enkeltrenn i vinter og hatt en god sesong.

Tryn og disk - Men det hjelper ikke når jeg innimellom også går på trynet eller klarer å bli disket. Slikt gir som kjent lite poeng.

- Og når Finn Hågen i tillegg har vært så god som han har vært i vinter - han har jo nesten vært fast inventar på pallen - er det ikke annet å si enn at han vant meget fortjent, sier alltid sympatiske Brandsdal til Dagbladet.

- Men å vinne sprintcupen sammenlagt er fortsatt et stort mål for meg. Kanskje det største. Å få det beviset på at du har vært den beste sprinteren gjennom en hel sesong hadde vært stort, sier Oslo-løperen, som prøver på nytt neste sesong.

Skuffet over VM Vinteren begynte på best tenkelig måte for Eirik Brandsdal. Han vant sesongens første sprint i Kuusamo før jul og kvitterte der og da ut VM-billetten. Han fulgte opp med seier i Davos og viste at VM-formen fortsatt var inne.

Men i Falun gikk det skeis. 11. plassen var ikke den han reiste til Sverige for.

- Ja, det var en stor skuffelse. Og jeg er fortsatt litt i villrede over hva som egentlig skjedde der. det var ikke noe som tilsa at jeg skulle være nede der.

- I ukene før Falun følte jeg at jeg nærmest fly. At alt var på skinner. Men i VM ville ikke kroppen være med. En teori er at jeg kanskje hvilte for mye i forkant. At jeg hvilte meg slapp. Kanskje jeg ladet for mye, sier han.

Uansett hva som var årsak, vær sikker på at Eirik Brandsdal bruker erfaringen til læring.