Nyttig å tape for Norge

PARIS (NTB-AFP-Reuters): - Jeg tror tapet for Norge vil vise seg svært nyttig til slutt, sier Brasils trener Mario Zagallo dagen før åttedelsfinalen mot Chile. Han mener spillerne lærte mye av kampen mot Norge, og at chilenerne skal få unngjelde i Paris i morgen.

Surmulingen over sjokkresultatet mot Norge er åpenbart erstattet av ettertanke hos den brasilianske treneren.

- Vi kommer ikke til å gjøre slike feil igjen. Vi mistet konsentrasjonen mot slutten og fikk betale for det. Jeg vet at spillerne har tatt lærdom av det som skjedde, insisterer Zagallo.

Men Mario Zagallos tro på læringseffekten skjuler ikke det faktum at VMs storfavoritt har mistet litt av glansen. Superstjernen Ronaldo har scoret ett mål på tre kamper, og stjerner som Rivaldo og Roberto Carlos har ikke lyst like sterkt som forventet. Toppscorer er veteranen Bebeto med to mål, men han hinket av treningen i går og er usikker startende i morgen.

Frykter Sa-Za

Zagallo går tilbake til lagets faste 4-4-2-formasjon mot Chile. Aldair kommer tilbake i midtforsvaret, mens Cesar Sampaio returnerer fra sin utestengelse og tar den defensive midtbaneplassen. Det betyr at Denilson skyves ut på benken igjen, hvis ikke Bebeto må stå over og Denilson spiller spiss sammen med Ronaldo.

Men det er ikke bare Brasils usikre form som bekymrer Zagallo og landets millioner av fotballgale. Chiles spisspar Marcelo Salas og Ivan Zamorano har kapasitet til å lage minst like mye trøbbel som Tore André Flo og Norge. De magiske tvillingene Sa-Za har imponert hittil i turneringen. Salas har scoret tre mål, Zamarano har vist fram løpsstyrke og godt hodespill.

- Det blir en tøff kamp. Jeg vet ikke om Chile kommer til å endre sin spillstil og angripe mindre mot oss enn vanlig, sier Mario Zagallo.

Tre mann ute

- Vi har selvsagt stor respekt for Brasil. Og selv om vi har nådd vårt første mål går vi ikke til kampen med holdningen at vi har gjort vårt. Vi vil ha mer, sier Chiles uruguyanske landslagstrener Nelson Acosta.

Han har litt hodearbeid å gjøre ettersom trioen Moises Villaroel, Francisco Rojas og Nelson Parraguez alle må stå over etter å ha samlet sammen to gule kort hver.

- Vi kommer ikke til å endre spillet vårt selv om disse tre er ute. Vi har gode erstattere, mener Acosta.

(NTB)