Nyttig leksjon

JORDAL AMFI (Dagbladet): Norge- Slovakia 1- 4. Det norske hockey-eventyret har ikke vokst inn i himmelen - foreløpig. Teknisk kjappe slovaker kjørte rundt med usikre nordmenn. Da går det slik som på bildet: Slovakene jubler - Anders Myrvold depper.


NY SMELL FRA ØST:Anders Myrvold tusler slukøret til innbytterboksen mens slovakene jobler for en av ifre scoringer.

- Men kom ikke å si at vi tapte forgjeves. Det var uhyre nyttig for oss å møte Slovakia nå - for å lære dem å kjenne. Nå blir de ingen overraskelse for oss i gruppespillet i VM, sier Anders Myrvold til Dagbladet. - Selv om vi får oss en på trynet, er det viktig å møte nasjoner med forskjellig spillestil. Norge har det tradisjonelt vanskelig mot østeuropeiske lag. Såvidt jeg vet, har vi aldri vunnet mot en øst-nasjon.

Tåle å tape

- Så får vi heller tåle å tape en treningskamp. Nå kan vi legge opp vårt VM-spill ut fra kunnskap om det slovakiske laget.

- De var veldig gode, men ikke bedre enn at vi kan slå dem på hjemmebane når det virkelig gjelder, mener Myrvold.

Tidlig baklengs ødela

- Seier over Canada og Sveits, og så sjanseløse mot Slovakia. Hvordan forklarer du det?

- De var bedre enn Sveits - mer bestemte. Vi lot slovakene få mer rom enn tillatt. Samtidig fikk de styre spillet, mens vi jagde pucken.

- Med to baklengs på fem minutter skal vi være smarte, tenke på neste byttet og gjøre jobben vår. Den gjorde vi ikke før i siste periode, som vi vant 1- 0.

Gikk i fella

- Hvorfor sliter vi alltid med østeuropeiske lag?

- De spiller ishockey på en annen måte enn for eksempel Canada. Slovakia er veldig fikse og samtidig sterke. Vi går i fella og skal gjøre det samme som dem i stedet for å spille på det vi kan.

- Hadde det vært bedre å redusere fra fire til tre rekker?

- Det bestemmer Leif Boork. Men spør du meg personlig, vil jeg gjerne ha så mye istid som mulig. Da er det bedre å bytte ofte. Med fire rekker kan du bli sittende for lenge, sier Anders Myrvold.