Nyttig VM-erfaring

HONGKONG: Etter seks dager i Hongkong er det fortsatt mange spillere som sliter med døgnrytmen. Det er veldig nyttig informasjon for landslagstrener Nils Johan Semb. Dagbladet.no følger finalen direkte i morgen tidlig.

- Med tanke på et eventuelt VM-sluttspill i Korea og Japan neste sommer er dette en viktig erfaring, sier Semb. - Vi merker nå at spillerne tar dette med tidsforskjellen veldig forskjellig. Det er tungt å trene og man kommer fort opp i høy puls.

- I tillegg har du luftfuktigheten vi ikke er vant til.

Tidsforskjellen mellom Norge og Hongkong er sju timer. Tommelfingerregelen når du reiser over tidssoner er at du trenger et døgn pr. time for å tilvenne deg ny døgnrytme.

- Det vi har erfart nå er at vi trenger en lang akklimatiseringsperiode hvis vi går til VM. Vi er nødt til å reise i veldig god før den første kampen.

Etter at han tok over som norsk landslagstrener 1. august 1998 har Nils Johan Semb etter hvert sanket mye informasjon i det han kaller erfaringsbanken. Og noe av det viktigste - i enhver sammenheng når det gjelder reiser og nye steder _ er at ingen reagerer likt.

- Det er vanskelig å generalisere problemet med tidsforskjell fordi spillerne opplever det forskjellig.

Derfor er det viktig at vi tar med oss det vi opplever her hvis vi kvalifiserer oss for VM.

Dagbladet.no følger finalen mellom Norge og Hongkong direkte i morgen tidlig fra klokka 10.00.