Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OA: Dramatisk da Østberg kom først til bilulykke før Tour de Ski. Hentet kniv for å hjelpe ut dame

Bilen til et par havnet på taket.

SPESIELL OPPLADNING: Ingvild Flugstad Østberg var først på stedet da en bil hadde snurret rundt og endte på taket. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SPESIELL OPPLADNING: Ingvild Flugstad Østberg var først på stedet da en bil hadde snurret rundt og endte på taket. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

TOBLACH/OSLO (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre på dagens Tour de Ski-etappe som gikk over fem kilometer.

Likevel økte hun forspranget til Therese Johaug i sammendraget, og er dermed i ferd med å gjøre alle spådommer om at Johaug ville vinne enkelt - til skamme.

Avstanden ned til Johaug er på over 25 sekunder før de to siste rennene i Val di Fiemme lørdag og søndag.

- Det er jo helt sjukt. Bare halvannet sekund fra seieren her, og jeg har fortsatt både ledertrøya og sprinttrøya i Tour de Ski og det er bare to løp igjen, sier Østberg.

- Jeg trodde ikke det skulle være mulig, ærlig talt, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Bilulykke Men det er ikke bare i Touren Østberg har opplevd drama. Før hun dro for å konkurrere bidro hun og samboer Christoffer Rukke (som er skøyteløper) til at en bilulykke i Vardalsveien på Gjøvik endte godt, skriver Oppland Arbeiderblad.

- Vi var de første som kom til stede da en bil lå på taket og ei dame satt fast i bilen. Da måtte vi prøve å være rasjonelle. Jeg sa at Chris måtte være igjen og støtte dem. Så skulle jeg kjøre hjem og hente kniv for å skjære av selen og få ut dama. Mens jeg var hjemme, så fikk Chris og mannen hennes dama ut av bilen. Heldigvis gikk det bra, sa Ingvild Flugstad Østberg til Oppland Arbeiderblad.

Det var paret Else Randi Johansen og samboer Gunnar Evang som var i bilen.

- Det var veldig glatt og vi gled av veien. Vi fikk sleng på bilen og mistet kontrollen. Bilen ble liggende på taket. Min samboer kom seg ut, men jeg satt fast, sier Else Randi Johansen, som kom fra uhellet uten store skader.

Paret roser idrettsparets reaksjoner etter den skremmende hendelsen.

Tror ikke på seier Etter den dramatiske hendelsen har Østberg virkelig levert varene i Tour de Ski. Hun har blitt en vesentlig bedre skiløper denne vinteren.

Likevel tror hun Therese Johaug vinner sammenlagt.

- Jeg våker jo hver dag og er forberedt på å miste ledertrøya. At jeg kan reise til Val di Fiemme med den er sprøtt. Men det vil ikke vare helt opp til toppen av Alpe Cermis, sier Østberg.

I Tour de Ski har hun vært i teten på alle distanserennene.

- Første gang tenkte jeg at det var jo flaks. Andre gang tenkte jeg, jøss, enda litt flaks. Nå kan jeg vel nesten ikke gjøre det lenger. Jeg må vel innse at jo, jeg har blitt bedre, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media