AIAI: Ett mål er selvfølgelig ikke umulig å hente inn for Carlos Marchena og Villarreal, men OB skaffet seg et godt utgangspunkt i Odense.Foto: SCANPIX/AFP/Henning Bagger
AIAI: Ett mål er selvfølgelig ikke umulig å hente inn for Carlos Marchena og Villarreal, men OB skaffet seg et godt utgangspunkt i Odense.Foto: SCANPIX/AFP/Henning BaggerVis mer

OB satte en skikkelig støkk i Villarreal

Danskene holder liv i drømmen om Champions League etter seier.

Danmarks sølvvinnere OB holdt liv i drømmen om mesterligaspill med 1-0-seier over Villarreal onsdag. En fæl forsvarstabbe avgjorde.

Sju minutter før slutt tok Villarreal-keeper Diego López et kort utspark til debutanten Cristian Zapata til høyre for 16-meteren. Hodeløst spilte colombianeren ballen tilbake i retning av keeperen, uten å se Hans Henrik Andreasen som var i fullt firsprang inn i feltet.

OB-spilleren plukket med seg ballen, vendte av en motspiller og sendte ballen mellom stolpen og en sjanseløs keeper.

Espen Ruud og hans lagkamerater har en stor jobb foran seg tirsdag i neste uke, men etter å ha nektet Villarreal bortemål og selv ha scoret er OB mye nærmere mesterligaspill enn noen av de nordiske seriemestrene.

Rosenborg er allerede utslått, FC København tapte 1-3 hjemme for RBKs tsjekkiske overmenn Viktoria Plzen, mens Malmö raknet i annen omgang og tapte 1-4 for Dinamo Zagreb i Kroatia.

Eric Djemba-Djemba lot gledestårene trille etter OB-seieren.

— Hele familien min var her, og det var veldig stort for meg. Jeg har spilt mesterligafotball med Nantes og Manchester United, og nå kan jeg kanskje få gjøre det igjen, sa han.

— Vi skal kjempe og stå sammen i returkampen. Gjør vi det like bra som i dag så har vi kanskje en sjanse.

Skader
Opptakten til onsdagens kamp var ikke den beste for OB. Den norske midtstopperen Tore Reginiussen måtte kaste inn håndkleet på grunn av en muskelskade i magen, mens stjernespissen Peter Utaka ble stoppet av en strekkskade han pådro seg mot AaB i helgen.

Ruud var eneste nordmann i aksjon, og sammen med resten av hjemmelagets bakre firer gjorde høyrebacken det vanskelig for gjestene.

OB var hissig framover og kom til flere gode sjanser. Før scoringen var Kalilou Traoré nærmest. I det 59. minutt dempet han nydelig på brystet i returrommet og fikk drømmetreff, men Diego López gikk ut i full strekk og fikk slått ballen til hjørnespark.

Prøver
Villarreal var langt fra ufarlig. Stefan Wessels i OB-målet måtte stadig vise hva han duger til, og noen ganger måtte han ha hjelp. Som da Mateo Mussachios avslutning ble reddet på streken.

Både Giuseppe Rossi og Nilmar satte Wessels på prøver han besto.

På El Madrigal kommende tirsdag vil spørsmålene bli vanskeligere, men om OB løser også den oppgaven kan laget se fram til mesterligaspill i høst.

(NTB)