HYLLET GULLJENTENE: Det amerikanske fotballandslaget for kvinner, som tok VM-gull i sommer, ble tirsdag hyllet av president Barack Obama i Det hvite hus. Foto:  Geoff Burke-USA TODAY Sports
HYLLET GULLJENTENE: Det amerikanske fotballandslaget for kvinner, som tok VM-gull i sommer, ble tirsdag hyllet av president Barack Obama i Det hvite hus. Foto: Geoff Burke-USA TODAY SportsVis mer

Obama: - «Å spille som en jente» betyr at du er en «badass»

Hyllet kvinnelandslaget.

Det amerikanske fotballandslaget for kvinner, som tok VM-gull i sommer, ble tirsdag hyllet av president Barack Obama i Det hvite hus.

VM-vinnerne mottok sin velfortjente hyllest i den amerikanske hovedstaden tirsdag. Presidenten fikk en trøye med navnet Obama og draktnummeret 44 bakpå i gave av jentene, mens 54-åringen talte med store ord om verdensmesterne under seremonien.

- De har inspirert millioner av jenter til å ha større drømmer, og på den måten inspirert millioner av gutter til å se på jenter på en annen måte, noe som er veldig viktig, sa Obama.

USA slo Japan i finalen i Canada i sommer. Kampen ble sett av 21,8 millioner amerikanere. Til sammenligning ble kamp nummer sju i World Series i den amerikanske folkesporten baseball sett av 23,5 millioner i 2014.

Populariteten til fotballjentene har etter gullet økt betraktelig, og spillerne har jevnlig opptrådt på TV-show i landet. Flere har fått kjendisstatus.

- Dette laget lærte alle amerikanske barn at det «å spille som en jente» betyr at du er en «badass», sa Obama.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram