HYLLET GULLJENTENE: Det amerikanske fotballandslaget for kvinner, som tok VM-gull i sommer, ble tirsdag hyllet av president Barack Obama i Det hvite hus. Foto:  Geoff Burke-USA TODAY Sports
HYLLET GULLJENTENE: Det amerikanske fotballandslaget for kvinner, som tok VM-gull i sommer, ble tirsdag hyllet av president Barack Obama i Det hvite hus. Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports Vis mer

Obama: - «Å spille som en jente» betyr at du er en «badass»

Hyllet kvinnelandslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det amerikanske fotballandslaget for kvinner, som tok VM-gull i sommer, ble tirsdag hyllet av president Barack Obama i Det hvite hus.

VM-vinnerne mottok sin velfortjente hyllest i den amerikanske hovedstaden tirsdag. Presidenten fikk en trøye med navnet Obama og draktnummeret 44 bakpå i gave av jentene, mens 54-åringen talte med store ord om verdensmesterne under seremonien.

- De har inspirert millioner av jenter til å ha større drømmer, og på den måten inspirert millioner av gutter til å se på jenter på en annen måte, noe som er veldig viktig, sa Obama.

USA slo Japan i finalen i Canada i sommer. Kampen ble sett av 21,8 millioner amerikanere. Til sammenligning ble kamp nummer sju i World Series i den amerikanske folkesporten baseball sett av 23,5 millioner i 2014.

Populariteten til fotballjentene har etter gullet økt betraktelig, og spillerne har jevnlig opptrådt på TV-show i landet. Flere har fått kjendisstatus.

- Dette laget lærte alle amerikanske barn at det «å spille som en jente» betyr at du er en «badass», sa Obama.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer