Obama ringte Tim Howard: - Du må barbere deg

Presidentens samtale med to av USAs VM-helter.

(Dagbladet): Sjelden har et lag fått så unison hyllest etter å ha blitt slått ut av VMs åttendedelsfinale som det USA har mottatt de siste dagene. Etter tapet for Belgia er det spesielt to ting som er blitt trukket fram:

Innstillingen til Jürgen Klinsmanns vanvittig løpssterke mannskap, som nektet å gi seg - pluss den fenomenale keeperinnsatsen til Tim Howard.

I går ble Howard og lagkaptein Clint Dempsey bedt om å gjøre seg klar ved telefonen i Brasil. President Barack Obama hadde nemlig en beskjed fra Det hvite hus.

- Hallo, Clint? Tim? Jeg ønsker bare å ringe for å si at dere gjorde oss stolte, sa Obama via telefonen.

Mr. Cool Guy - For en som hadde fotball som sin første sport - jeg var riktignok ikke så god - er det utrolig å se hvordan dere klarte å spille dere inn nasjonens hjerter og drømmeforestillinger. Sporten har selvsagt vokst jevnt, siden mange barn har spilt i ung alder, men dette er første gang hvor jeg opplever at dere har klart å holde hele landet fokusert, fortsatte presidenten.

Ingenting overlates til tilfeldighetene når Obama ringer nasjonens ferskeste sportshelter. Alt filmes av Det hvite hus' medietjeneste. I løpet av den to minutter lange samtalen viser 53-åringen oss en telefonsamtalepositur en amerikansk president verdig:

Tommelen på røret. To fingre i tinningen. En feit gullring. Resten tar sittestillingen og tyngdekraften seg av.

Bør fjerne skjegget Han kommer også med personlige meldinger til de to takknemlige og andektige spillerne:

- Clint: Du var fantastisk. Og Tim... Jeg vet ikke hvordan du skal overleve hordene når du kommer hjem. Du må nok barbere bort skjegget, så de ikke kjenner deg igjen, sier Barack Obama til Everton-keeperen.