Donald Trump og Barack Obama baseball

Obama utspiller Trump

Sviende nederlag for Donald Trump i den amerikanske nasjonalsporten baseball. Særlig når den største rivalen hans er på vinnerlaget.

SPORTEN RYKER: President Donald Trump var engang en svoren baseball-tilhenger. Nå ber han folk boikotte sporten fordi proffserien MLB aksjonerer mot Georgias nye valglov. Nok en amerikansk nasjonalsport har vendt seg mot det USA som Trump står for. FOTO: AFP/Olivier Douliery
SPORTEN RYKER: President Donald Trump var engang en svoren baseball-tilhenger. Nå ber han folk boikotte sporten fordi proffserien MLB aksjonerer mot Georgias nye valglov. Nok en amerikansk nasjonalsport har vendt seg mot det USA som Trump står for. FOTO: AFP/Olivier Douliery Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE store amerikanske nasjonalsportene rakner for Donald Trump og republikanerne. I fjor sommer kastet amerikansk fotball og NFL seg inn i presidentvalgkampen idet protestbølgen i "Black Lives Matter" eksploderte etter drapet på George Floyd. På hver bane gikk de amerikanske fotballspillerne ned på kne mot sosial urettferdighet:

- Vi burde stå rakrygget, med en hilsen, eller hånda på hjertet. Det er andre ting du kan protestere mot, men ikke vårt amerikanske flagg - INGEN KNELING!, tvitret Trump underveis, men det var forgjeves.

Den største TV-sporten mobiliserte for det som skulle bli den klart største valgdeltakelsen i USAs historie, og et knusende nederlag for den sittende presidenten.

Nå følger den viktige baseballen etter i en ny politisk markering:

  • Sesongens store sportslige høydepunkt er blitt flyttet ut av Georgia i protest mot delstatens nye svært omdiskuterte valglov.

Det er enda et prestisjetap for Donald Trump og en seier for Barack Obama som lenge har kjempet for baseball som et verktøy for sosial endring:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer