COLOGNA-EFFEKTEN: Dario Colognas framganger i skisporet har vekket langrennsinteressen i Sveits. Nå vil sveitserne også være vertskap for Tour de Ski-etapper.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ALBERTO PIZZOLI
COLOGNA-EFFEKTEN: Dario Colognas framganger i skisporet har vekket langrennsinteressen i Sveits. Nå vil sveitserne også være vertskap for Tour de Ski-etapper.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ALBERTO PIZZOLIVis mer

Oberhof kan bli erstattet av sveitsiske byer i Tour de Ski

- Kjempebra for skiinteressen, mener sveitsernes norske sportssjef.

Det sveitsiske skiforbundet jobber med å få sveitsiske byer inn i Tour de Ski, skriver Adresseavisen.

To ganger har Dario Cologna hindret Petter Northug fra å vinne den prestisjefylte langrennstouren. Neste år kan Cologna komme til å konkurrere i fødebyen Val Müstair. Året etter er ønsket at Lenzerheide får to Tour de Ski-konkurranser. FIS bestemmer om tyske Oberhof skal byttes ut i november. Sveitserne har fått dilla på langrenn.

- Mye skyldes Dario Cologna, men den allmenne økte interessen for ski som mosjon er også en årsak. For skiinteressen i Sveits vil dette være kjempebra, sier sveitsernes sportssjef Guri Hetland til Adresseavisen.

Val Müstair er en liten landsby med 1700 innbyggere på grensen til Italia. Cologna er født og oppvokst der. Nå bor langrennsløperen i Davos, cirka en times kjøretur unna.

- Det er stor skiinteresse i Val Müstair. De er stolte av Dario, sier Guri Hetland.

ØKT INTERESSE: Sportssjef for det sveitsiske langrennslandslaget, Guri Hetland, tilegner Dario Cologna mye av æren for den økte interessen for langrenn i alpelandet.Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
ØKT INTERESSE: Sportssjef for det sveitsiske langrennslandslaget, Guri Hetland, tilegner Dario Cologna mye av æren for den økte interessen for langrenn i alpelandet.Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer

Før Dario Cologna slo gjennom, ble kun mesterskap og verdenscupkonkurransene fra Davos overført på fjernsyn i Sveits. Kommende sesong vil stort sett alle renn i verdenscupen sendes direkte.

Ingen nordmenn har lykkes i å vinne Tour de Ski. Verken Northug med tre strake annenplasser eller Marit Bjørgen og Therese Johaug, som har hver sin toerplass, har nådd helt opp. Northug satser i år mot lange distanser som Vasaloppet, mens Cologna ifølge Hetland fokuserer på de ni etappene i årets tour.

- Dario har hatt en veldig bra sommer. Det ser bra ut. Tour de Ski er sesongens høydepunkt for ham, men han har også fokus på verdenscupen sammenlagt, sier Guri Hetland.

(NTB)