FOLKEFEST:  Falun-VM har vært en folkefest så langt. Nå utfordrer Oberstdorf Trondheim i kampen om VM i 2021. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FOLKEFEST: Falun-VM har vært en folkefest så langt. Nå utfordrer Oberstdorf Trondheim i kampen om VM i 2021. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Oberstdorf utfordrer Trondheim

Vil ha VM i 2021.

FALUN (dagbladet): Mye tyder på at Petter Northug må forlenge karrieren til 2023 om han vil ha med seg VM på hjemmebane.

I formiddag offentliggjorde nemlig Oberstdorf at de vil søke om å få arrangere mesterskapet i 2021.

Oberstdorf, som sist arrangerte VM i 2005, søkte også om å få tildelt arrangementet i 2019, men da valgte FIS å legge VM til Seefeld i Østerrike.

Nå sier Dagbladets kilder i FIS at det vil bli svært vanskelig - om ikke umulig - å komme utenom Oberstdorfs kandidatur.

- Det er svært viktig at Tyskland er med. Og med den interessen som er der, spesielt for hopp og kombinert, kan jeg ikke se en bedre kandidat, sier en FIS-insider til Dagbladet.

Vedkommende ønsker ikke å stå fam offentlig da søkerprosessen ennå ikke er formelt i gang. Først 1. mai i år skal søknaden sendes. Neste sommer blir arrangemenet tildelt.

Falun-suksess avgjørende - Selv om vi ikke fikk mesterskapet forrige gang, har vi altså bestemt oss for å prøve en gang til, sier Stefan Schwarzbach i de tyske skiforbundet til Dagbladet.

- Vi har fått klare oppfordringer om å gjøre det, og suksessen i Falun, med fire gull så langt, har også vært en medvirkende årsak til at vi velger å gjøre et nytt forsøk.

- Vi hadde dessuten eyt godt mesterskap i 2005, og mange av de utøverne som konkurrerer for oss her i Falun i dag, bestemte seg for å satse på ski nettopp på grunn av det mesterskapet. De fant inspirasjon der, sier Schwarzsbach.

Tyske TV-tall viser også at Falun-VM er populært i Tyskland. Flere millioner ser hopp og kombinert på fjernsyn.

- Og skulle vi få mesterskapet, kan jeg love at tilskuerne ikke kommer til å forlate arenaen når langrennet er ferdig. Som de gjorde her i går, før kombinert skulle ut og gå, sier Schwarzbach.

• Foruten Oberstdorf og Trondheim har også Planica siganlisert at de vil ha ski-VM i 2021. Sølknadsfristen er 1. mai i år. Tildelingen skjer på FIS-kongressen sommeren 2016.

VIL HA VM: Karin Orgeldinger, sjef for nordiske grener, skipresident Franz Steinle og pressesjef Stefan Schwarzbach i det tyske skiforbundet kunngjorde i går at de vil konkurrere mot Trondheim for å få arrangere VM på ski i 2021. Foto: Bjørn Langsem
VIL HA VM: Karin Orgeldinger, sjef for nordiske grener, skipresident Franz Steinle og pressesjef Stefan Schwarzbach i det tyske skiforbundet kunngjorde i går at de vil konkurrere mot Trondheim for å få arrangere VM på ski i 2021. Foto: Bjørn Langsem Vis mer