Obi Mikel går til Man U

John Obi Mikel går til Manchester United.

- Vi har ham ut sesongen 2005. Når vi har sommerferie, reiser han med Manchester United på deres Asia-turné, meldte Lyn-ledelsen ved Morgan Andersen på pressekonferansen som begynte på Ullevål Stadion klokka 21.

Fra januar 2006 er 18-åringen på plass på Old Trafford for alvor.

En kjempemulighet
- Jeg er veldig lykkelig, sier hovedpersonen selv om overgangen.

- Ikke mange på min alder får denne sjansen. Jeg er svært lykkelig over å være et medlem av klubben. Det har vært en av mine drømmer og mål.

Morgan Andersen tror at Mikel kommer til å bli en blankpolert juvel i Manchester United og er fornøyd med å få beholde tenåringen ut sesongen.

- Vi er glade for å ha et av verdens største talenter her hos oss, sa han.

Et supertalent

John Obi Mikel kommer opprinnelig fra Nigeria og har vært i stallen til Lyn siden høsten. Han debuterte i Tippeligaen sist søndag fordi reglene sier at en person fra et land utenfor EU, må være 18 for å spille i ligaen. Mikel har nettopp fylt 18.

Chelsea-manager José Mourinho har også uttrykt interesse for den unge fotballspilleren, som debuterte i kampen mot Start. 

STOLT OG GLAD: John Obi Mikel smilte kledelig beskjedent da det ble kjent at han er hentet inn til et av verdens beste lag. - Jeg er veldig glad, sa han. MMS-foto: HANS ARNE VEDLOG
STOLT OG GLAD: John Obi Mikel smilte kledelig beskjedent da det ble kjent at han er hentet inn til et av verdens beste lag. - Jeg er veldig glad, sa han. MMS-foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Men Manchester United handlet raskest og har trukket det lengste strået.

Jim Ryan er ansvarlig for unge spillere i Man U og legger ikke skjul på at han tror klubben har gjort et varp. Han mener at den unge nigerianeren er en svært god spiller og et stort talent.

Hemmelige summer

Forhandlingene startet tidlig denne uken og var ferdige i dag. Kontrakten varer ut 2009, og foreløpig er kontraktssummen en godt bevart hemmelighet

-
Hemmelig, sa sportsdirektør Morgan Andersen og ville ikke si noe tall.

Unggutten har fått nummer 21, som er det gamle nummeret til Lyn-sjef Henning Berg. 

- Han fortalte meg det, smilte Mikel etter pressekonferansen.

Manchester United har sendt ut melding på klubbsidene om overgangen.