Obi Mikel har forlatt landet

Lyn nigerianske trekløver forlot sammen med agent John Shittu Norge fredag – antagelig for siste gang.

John Obi Mikel, Chinedu Obasi Ogbuke, Ezekiel Bala og agent John Shittu fikk nemlig opphold i Norge på bakgrunn av at de skulle spille fotball for Lyn. Det nekter nå Mikel og de andre nigerianske spillerne.

Dermed mister spillerne også grunnlaget for opphold i Norge, ifølge UDI. Det samme gjelder for alle de andre Schengen-landene og England.

– Hvis de forlater landet mister de den gyldige oppholdstillatelsen. Dermed får de ikke komme tilbake til landet, sier avdelingsdirektør Morten Hansen i UDI til TV 2. Han legger til at reglene også gjelder for Schengen-landene og England.

TV 2 kunne fredag kveld melde at Mikel & co forlot landet.

– Jeg sier ha det nå, jeg elsker mine norske fans, var alt Mikel sa da han forlot SAS-hotellet i Oslo fredag.

Det er ventet at Mikel-sirkuset nå reiser tilbake til Nigeria.

Siste vending i Mikel-saken var at nigerianeren anklaget Lyn-direktør Morgan Andersen for å ha forfalsket kontrakten hans med Oslo-klubben. Saken er for tiden under etterforskning.

(ANB)

HAR REIST: Her er John Obi Mikel etter Lyns hjemmekamp mot Odd Grenland. Nå har han forlatt landet. Foto: ØRN E. BORGEN/SCANPIX
HAR REIST: Her er John Obi Mikel etter Lyns hjemmekamp mot Odd Grenland. Nå har han forlatt landet. Foto: ØRN E. BORGEN/SCANPIX Vis mer