Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Obi Mikel mistet landskamp etter visum-trøbbel

Hørt det før?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John Obi Mikel, tidligere Lyn-spiller og nå Chelsea-stjerne, kom seg aldri til landslagssamlingen med Nigeria før helgas kvalikkamp mot Lesotho i Afrikamesterskapet.

Nigeria vant 1-0, men det hindrer ikke landslagssjef Austin Eguavoen i å frese mot 19-åringen.

- Vi sendte et skjema til alle spillerne, bare Mikel lot være å returnere det til oss. Dette er helt uprofesjonelt, sier Eguavoen til avisa The Vanguard.

Ifølge avisa ringte aldri Mikel treneren. Han tok til slutt kontakt med landslagets sekretær og fortalte at han ikke kunne komme til Sør-Afrika på grunn av problemer med visumet.

Også da han var i Lyn skapte visumtilgang flere ganger vanskeligheter for den lovende midtbanespilleren. I september i fjor fikk tillatelse han av Lyn å reise på treningsleir med landslaget i Portugal, men klarte ikke å skaffe til veie visumet.

Én måned tidligere klarte han ikke å komme seg tilbake til Oslo, etter beordring fra Fifa, fordi han både hadde fly- og visum-trøbbel etter en landskamp mot Libya.

Den nigerianske avisa spekulerer i at José Mourinho har påvirket Mikel. Teorien er at Chelsea-sjefen ikke ønsker at tenåringen skal spille alle landskampene for Nigeria, fordi han er meget aktuell for førstelaget på Stamford Bridge.

NY TRØYE, SAMME TRØBBEL: John Obi Mikel har fortsatt problemer med å skaffe seg visum, selv om han er blitt stjerne i Chelsea. Foto: Scanpix/Ap
NY TRØYE, SAMME TRØBBEL: John Obi Mikel har fortsatt problemer med å skaffe seg visum, selv om han er blitt stjerne i Chelsea. Foto: Scanpix/Ap Vis mer