Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oblak strålte da Atlético gikk videre

I PRAKTFORM: Jan Oblak. Foto: NTB Scanpix
I PRAKTFORM: Jan Oblak. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Atlético Madrid måtte lene seg på noen praktredninger av Jan Oblak for å unngå hjemmetap da kvartfinaleplassen i mesterligaen ble sikret med 0-0 mot Leverkusen.

Leverkusen kom til mange hvasse sjanser i kampens sluttfase og kunne fort ha tatt med seg en prestisjeseier hjem, men var aldri i nærheten av å skaffe den nødvendige seiersmarginen.

2-4-tapet i første kamp på hjemmebane gjorde at Leverkusen måtte score minst tre ganger i Madrid for å gå videre, og den oppgaven var altfor stor.

- Vi ødela våre sjanser i den første kampen. I dag var vi gode og tok et steg i riktig retning, men marginene var ikke på vår side. Oblak måtte gjøre tre kjemperedninger, sa Leverkusen-keeper Bernd Leno.

Spanske lag har nå slått ut sine tyske motstandere 11 ganger på rad i europacupenes cupspill.

Dermed har Spania tre lag i fredagens trekning: Atlético Madrid, Barcelona og Real Madrid. Tyskland må nøye seg med to, Bayern München og Borussia Dortmund.

Øvrige nasjoner må dele på de tre siste: England (Leicester), Frankrike (Monaco) og Italia (Juventus).

Perfekt

Diego Simeones lag kunne med sin klare ledelse fra bortekampen gjøre det Atlético gjør bedre enn de beste, å tette igjen og vente på kontringssjanser. Det virket som et perfekt opplegg for en ny seier.

Hjemmelaget var klart nærmest scoring i første omgang, og bare et par kjemperedninger av keeper Bernd Leno gjorde at kampen ikke var punktert før pause.

I det 38. minutt spilte Antoine Griezmann fram Angel Correa med en smart direktepasning. Skuddet var godt, men Lenos redning var enda bedre.

Litt senere ble Koke satt opp for skudd av Correa. Hans diagonalskudd hadde retning mot hjørnet, men Leno nådde fram og slo til corner.

Supersjanse

Leverkusen hadde ikke en avslutning på mål i første omgang, men etter pause måtte Jan Oblak vise at han ikke er dårligere enn Leno. I det 68. minutt leverte han to feberredninger da Leverkusen kom til en firedobbel sjanse.

Først parerte Oblak skuddet fra Julian Brandt, som fikk sjansen etter en defensiv brøler av José Maria Gimenez. Returen gikk til Kevin Volland, men Oblak var lynhurtig nede og parerte. Volland fikk ballen igjen, men en forsvarer ofret seg og blokkerte før Chicharito skjøt utenfor.

Leverkusen fikk blod på tann og virvlet fram flere gode sjanser, men fant ingen vei forbi Oblak, som var kampens store spiller.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media