Occean ba Start-back om å slippe forbi

- Ikke tale om, svarte Steinar Pedersen. Les lokalrunden!

(Dagbladet.no): Mikael Dorsin er ønsket av ti-tolv klubber i forskjellige land, Sigurd Rushfeldt er usikker før landslagskampene, Brann vil hente Fredrik Gulsvik, Espen Johnsen kan bli i Drammen og Fredrikstad jakter kantspillere.

Dette og mer til skriver lokalavisene om etter 25. serierunde i Tippeligaen:

RBK - Lyn 3-0

På Lerkendal handlet mye om trenerspørsmålet og bråk mellom Kjernen, klubben og politiet om bannere på tribunen.

Adresseavisen kan dessuten fortelle at italienske Torino og greske Panathinaikos skal være interessert i Mikael Dorsin. Serie A-klubben Torino vil imidlertid se svensken i aksjon flere ganger først - og da kan det bli for seint:

- Etter det jeg forstår vil de avvente noen uker til for å se mer til ham. Derfor er det trolig for sent for italienerne. Micke vil gjerne blir ferdig med det her så rakst som mulig, sier agent Per Jonsson.

Ifølge avisa er forhandlingene kommet langt med det rumenske topplaget CFR Cluj. Agenten sier det har meldt seg ti-tolv klubber fra forskjellige land.

Til tross for tapet i går, har Lyn reddet livet i Tippeligaen før siste runde takket være at Start ikke vant.

- SLIPP MEG FRAM! Olivier Occean sa - formodentlig med et glimt i øyet - at Steinar Pedersen burde gi ham fri vei til mål, dersom Pedersen ville spille i Europa neste år. Men neste års LSK-spiller er fortsatt en lojal Start-back og sa blankt nei. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
- SLIPP MEG FRAM! Olivier Occean sa - formodentlig med et glimt i øyet - at Steinar Pedersen burde gi ham fri vei til mål, dersom Pedersen ville spille i Europa neste år. Men neste års LSK-spiller er fortsatt en lojal Start-back og sa blankt nei. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix Vis mer

«Høydepunktet for spillerne kom da de gikk i garderoben og fikk vite at plassen i eliteserien er sikret,» mener Dagsavisen.

Henning Berg roser motstanderen, og spesielt midtbanetrioen.

Midtbanen til RBK er svært god, så det var vanskelig å ta tak det. Sapara er jo glimrende, og både Tettey og Skjelbred har en fantastisk løpskraft. Vi tapte mot et bedre lag i dag, sier Berg til Adresseavisen.

Brann - Viking 5-2

Bergenserne fikk enda en festnatt - denne gangen for utdelingen av gullet som ble sikret i praksis mot Lyn og i teorien da Viking slo Stabæk sist mandag.

Denne tredje gullfesten var spillerne også i sentrale roller. Jan Gunnar Solli som DJ, blant annet. Se ham snurre plater på bt.no WEB-TV.

Brann tenker også på spillerstallen som skal forsvare gullet neste år. Erik Huseklepp fristes med lønnsøkning for å skrive ny kontrakt.

I tillegg har klubben meldt sin interesse for Odd-talentet Fredrik Gulsvik. Det bekrefter spilleren selv overfor Bergens Tidende.

Occean ba Start-back om å slippe forbi

Viking mistet sjansen til å avgjøre sølvkampen selv. Stabæk ligger poenget foran på tabellen før siste runde.

- Slik situasjonen er nå, må vi være fornøyd om vi klarer bronsemedaljen, sier sportsdirektør Egil Østenstad til Stavanger Aftenblad.

En Viking-spiller som i det minste hadde en liten grunn til å smile, var debutanten Vidar Nisja. Han kom inn på håpløse 4-0 til Brann, men kronet innhopppet med scoring.

- Det er jo alltid kjekt å score, men det er jo synd at det ikke hadde noe å si for kamputfallet, sier han til Aftenbladet.

Stabæk - Tromsø 5-0

Daniel Nannskog ble selvsagt sentral da han etter fantastiske fire mål overtok klubbens toppscorertittel fra assistenttrener Petter Belsvik.

Men trener Jan Jönsson var like oppptatt av å rose Stabæk-tilhengerne.

- Jeg synes publikum fortjente denne seieren. De var fantastiske i hele år, sier Jönsson til Budstikka.

Tromsø-spiss Sigurd Rushfeldt måtte ut med skade etter bare et kvarters spill.

- Jeg sliter med en skade på baksiden av lår og legg. Det gikk ikke å spille videre. Jeg ville ikke overbelaste beinet, sier Rushfeldt til Bladet Tromsø.

Det kan bety at både serieavslutningen mot Brann og et nytt landslagsuttak er i fare for Rushfeldt.

- Det er umulig å si noe om akkurat nå. Men det kan være at jeg ikke kan være med der, sier han om de kommende landskampene mot Tyrkia og Malta.

VIF - Aalesund 2-1

Gratis inngang til tross, trakk Vålerenga bare 11 500 tilskuere til Ullevaal i den våte og vindfulle Oslo-kvelden i går.

Vålerenga-trener Harald Aabrekk håper klubben kan by på mer spenning mot slutten av neste sesong. Da vil han helst være tilbake i sin egentlige jobb som spillerutvikler, men lover å fortsette som hovedtrener til en varig løsning er på plass.

- Jeg har sagt jeg skal lede laget til de finner en ny trener. Jeg trives godt, sier han til Aftenposten.

Sportsdirektør Jan Erik Aalbu innrømmer imidlertid at klubben neppe klarer å få på plass treneren innen fristen de har gitt seg selv.

- 1. november kommer veldig kjapt nå. Vi vil ha en trener som kan holde mer enn ett år, sier han.

Per Joar Hansen takker for seg i Aalesund stolt og fornøyd over at han er den første treneren som har berget plassen i Tippeligaen med Aalesund.

Før kampen hadde han advart alle ålesunderere mot å ta noe som helst på forskudd.

- Jeg skyter den første som begynner å leke bergenser og arrangerer feiring i vår regi, sa han til Sunnmørsposten før helga.

Men når resultatet i Kristiansand gikk Aalesunds vei, åpnet han for fri festflyt.

- I kveld får de gjøre akkurat hva de vil, egentlig. Jeg bryr meg ikke, sa treneren til smp.no tv etter kampen.

Start - LSK 0-0

Start-spiller Steinar Pedersen skal spille for LSK neste sesong, og det forsøkte LSK-spiss Olivier Occean å utnytte seg av.

- Occean sa til meg at dersom jeg ville ha det artig neste år og spille i Europa, så skulle jeg la ham gå. Men det var det ikke tale om, sier Pedersen med et smil til Fædrelandsvennen.

Pedersen fikk blomster av Start for lang og tro tjeneste før kampen i går - muligens hans siste på Sør Arena. Men om Start beholder kvalikplassen, blir det én til.

- Jeg får for all del håpe at det blir én til. Vi skal slå Lyn og reiser for å ta tre poeng, sier Pedersen.

På Lillestrøm er man avhengige av hjelp for å oppnå mer enn fjerdeplass for tredje år på rad. Mange karantener og skader er ikke noen fullgod unnskyldning, skriver Romerikes Blads fotballkommentator.

«19 karantener handler ikke bare om uflaks. Det kommer også av mangel på klokskap -  og dyktighet. Særlig er det på hjemmebane LSK ikke har vært flinke nok. På bortetabellen er klubben før siste runde seriens beste lag,» skriver Morten Svesengen.

Sandefjord - Odd 0-2

Sandefjord måtte se seg slått for niende strake gang på rad. Da er det kanskje ikke noen grunn til å klage på nedrykket?

- Når man taper ni kamper på rad er det ikke bare uflaks. Likevel føler jeg at det finnes så gode kvaliteter i dette mannskapet at vi burde ha klart oss. Jeg vet vi kan prestere mye bedre enn det vi har gjort. I fjor hadde vi flyt i laget, og skaffet oss viktige poeng som holdt til fornyet kontrakt. Den flyten fikk vi aldri i år, sier SF-kaptein Tommy Knarvik til Sandefjords Blad.

Odd-kaptein Morten Fevang går glipp av den siste seriekampen mot Fredrikstad - som kan bli avgjørende for Odds skjebne - etter gult kort for viljehands i en duell med Espen Bugge Pettersen.

- Jeg får en dytt i ryggen, noe som påvirker noe. Uansett var det litt dumt gjort av meg og jeg er sikker på at jeg vil være den med mest nerver fra tribuneplass, sier Fevang til Telemarksavisa.

Avisa kan forøvrig fortelle at Fevang startet helga med en hyggelig V75-gevinst på 50 000 kroner lørdag.

FFK - SIF 1-1

Fredrikstad har allerede begynt å se framover mot neste sesong. Trener Anders Grönhagen vil ikke navngi spillere han har i kikkerten, men avslører at han blant annet ser etter vinger:

- Jeg har sansen for gode kantspillere med solide offensive egenskaper, sier han til Fredrikstad Blad.

Strømsgodset sikret plassen i Tippeligaen med ett poeng, og kan blant annet takke keeper Espen Johnsen som leverte en dobbeltredning av det sjeldne slaget.

Sørlendingen, som er utlånt fra Rosenborg, sier han kan tenke seg å bli i Strømsgodset. Han sier til Drammens Tidende at det er gode sjanser for at det blir slik.

Det må imidlertid bli enighet mellom klubbene om en avtale, og Johnsen må bli enig med Godset om en kontrakt. Men at han er sterkt ønsket i Drammen er det neppe tvil om.

- Espen var en matchvinner for oss. Han er Norges beste på strek, og det viste han igjen i dag, skrøt trener Dag-Eilev Fagermo.

SERIE A-INTERESSE: Torino skal ha varlset interesse for Mikael Dorsin, men ifølge svenskens agent krever italienerne for lang betenkningstid. Dorsin ønsker en rask avklaring av framtida.
BEST PÅ STREK: Espen Johnsen er landets beste keeper på streken, mener Godset-trener Dag-Eilev Fagermo. Johnsen åpner for å bli i Drammen også neste år.
LANDSKAMPER I FARE:</B> Sigurd Rushfeldt måtte ut med strekk etter 16 minutter i går. Det spøker både for serieavslutningen og neste landslagsuttak.