Occean fikk se egne feil på video

Aha-opplevelse før Lyn-kampen.

(Dagbladet.no): Olivier Occean er kanskje den spilleren i Tippeligaen som skyter aller mest. Likevel hadde han gått fire kamper uten scoring før det løsnet med to mål i gårsdagens 4-0-slakt av Lyn.

Litt av æren suksessen tillegger Occean LSKs videomann Kenneth Wilsgård - som i forrige uke hadde en lengre seanse med kanadieren.

Der fikk han se både positive og negative sider ved eget spill.

- Det var et viktig møte, og det ga meg selvtillit. Det handlet om hvordan jeg beveger meg, og situasjoner hvor jeg har tatt gale valg, sier Occean til Dagbladet.no.

Første videomøte for Occean

Wilsgård utdyper litt mer:

- Vi kikket på alle involveringene hans fra forrige kamp, og alle sjansene han har fått i løpet av sesongen. Etterpå hadde vi en halvtimes prat om hvorfor han er en av spissene i Norge som kommer til flest sjanser, og litt om hvordan han kan forbedre seg, og bli en bedre lagspiller og avslutter.

- Kan det ha virket utløsende i går?

Occean fikk se egne feil på video

- Det blir feil å si utløsende, men det kan ha bidratt, sier Wilsgård.

Occean står nå med ni scoringer denne sesongen, og er dermed på delt 4. plass på toppscorerlista. Selv om han før Lyn-kampen hadde slitt litt med å finne nettmaskene, er Wilsgård nøye på å understreke at videogjennomgangen ikke var noe krisemøte.

- Vi gjorde det egentlig ikke på grunn av at han ikke hadde scoret på noen kamper, men vi så at det lå en forbedringpotensial der. Han er ofte i posisjon til å score eller gi målgivende pasninger. I noen situasjoner mener vi han velger feil løsning. Spillerne har veldig godt av å se seg selv på video, og vi har ikke gjort det med Ollie før nå. Det var veldig nyttig for ham å se det selv, og ikke bare bli fortalt det, sier Wilsgård til Dagbladet.no.

Litt ego

Tom Nordlie trakk på eget initiativ fram den positive effekten videogjennomgangen hadde hatt på Occean.

- Kenneth så video sammen med Ollie, skjønte at han kan være litt mindre egoistisk, og plutselig kom det. Det er mange som har æren for det vi gjorde mot Lyn, sier LSK-treneren.

Wilsgård vil imidlertid ikke at Occean skal bli for uselvisk, selv om han også mot Lyn kunne trillet ballen til en langt bedre plassert Magnus Myklebust, som trolig ville scoret enkelt.

- Det er farlig å ta fra en spiss de gode egenskapene, en av dem er at han vet godt hvor målet står. Om han skyter en gang eller to for mye, så blir det feil å kritisere, sier han.

HAR TATOVERT INN EGEN NAVN: Olivier Occean viser fram armen til Kanarifansen etter sin andre scoring for kvelden. Som oppladning til Lyn-kampen fikk Occean se positive og negative sider ved sitt eget spill på video. Foto: Daniel Sannum Lauten
HAR TATOVERT INN EGEN NAVN: Olivier Occean viser fram armen til Kanarifansen etter sin andre scoring for kvelden. Som oppladning til Lyn-kampen fikk Occean se positive og negative sider ved sitt eget spill på video. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer
<B>FIKK EN SMELL:</B> Med Oliver Occean ristet av seg trøkken han fikk av Eddie Gustafsson.
FORNØYD NORDLIE:</B> Olivier Occean fikk velfortjent ros av treneren etter to mål mot Lyn.