Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Occean-headingen var ikke offside

LSK kunne tatt ledelsen mot Lyn, men ble avblåst. Seiersrekken stoppet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Etter to strake tap, først mot Viking, deretter Bodø/Glimt, trengte Lyn å slå Lillestrøm for å ha kontakt med topp tre i Tippeligaen.

Hadde ikke Paul Obiefule først reddet Lyn etter ti minutters spill, kunne tapsrekken blitt utvidet.

Olivier Occean fikk gå alene opp på en LSK-corner, men midtbanespilleren reddet headingen, som hadde retning mot krysset, på streken.

Deretter ble Lyn reddet av linjedommeren, som blåste av for offside da samme Occean stanget LSK i ledelsen etter tjue minutter.

- Det var ikke offside, ifølge de som har sett situasjonen på nytt, sier Lillestrøm-trener Erland Johnsen til Dagbladet.no.

Hadde Occean fått uttelling på en av sjansene kunne situasjonen blitt helt annerledes for LSK.

I stedet tok Lyn ledelsen tre minutter før pause.

En god Paul Obiefule spilte Kim Holmen fri på høyre. Holmen, som er Lyn-ving i dobbel betydning, bredsidet ballen inn til Espen Hoff, som sikkert satte den bak Moldskred.

MATCHVINNER: Espen Hoff scoret to ganger da Lyn slo LSK på Åråsen tidligere denne sesongen. I kveld senket han gultrøyene på ny. Foto: SCANPIX
MATCHVINNER: Espen Hoff scoret to ganger da Lyn slo LSK på Åråsen tidligere denne sesongen. I kveld senket han gultrøyene på ny. Foto: SCANPIX Vis mer

- Angrepet var strålende. Jeg ropte ikke på ballen, men så at Kim ville gi den til meg hele veien. Utrolig godt å score på den, spesielt siden jeg hadde bommet på den forrige, sier Espen Hoff til Dagbladet.no.

Tidligere i omgangen hadde han nemlig misset på det som kanskje var kampens klareste målsjanse.

Situasjonen var identisk: Kim Holmen kom seg fri på høyre, bredsidet den perfekt inn til Hoff, som satte ballen utenfor fra sju-åtte meter.

Andreomgang inneholdt mer fart enn første. Et knippe farlige Lyn-kontringer til tross, Lillestrøm hadde nok fortjent en redusering.

«Fugla» produserte nemlig nok av sjanser.

Først i det 70 minutt, da Steinar Pedersen, helt umarkert og uforstyrret, headet ballen til siden fra fem-seks meter.

Deretter da innbytter Tore Andreas Gundersen ble frispilt av Brenne. LSK-spissen greide ikke stokke føttene, og ble innhentet av Lyn-forsvaret.

Ti minutter før slutt fikk Simen Brenne all verdens tid til å lade kanonen fra sju-åtte meter. Han bredsidet læret fem meter utenfor.

- Vi satset på kraft i stedet for presisjon i boksen, og da går det sjeldent særlig bra. Jeg synes vi hadde fortjent en redusering, sier Johnsen, som var skuffet over at LSK-forsvaret ble tatt på senga av Lyn-kontringen som førte til målet før pause.

- Før kampen hadde vi fokus på de hurtige angriperne til Lyn. Bortsett fra den ene gangen synes jeg vi demmet opp helt fint, men det viser seg at det holder med kun én glipp, sier Johnsen til Dagbladet.no.

Med seier mot Lyn kunne LSK gått opp til fire strake seiere. Slik gikk det ikke.

- Vi får dra hjem og trene litt på avslutninger på bløt bane, smiler Johnsen.

MER AVSLUTNINGSTRENING: LSK-trener Johnsen varsler mer avslutningstrening den kommende uka.
BARE NESTEN: Oliver Occean var en redning på strek og en annulert scoring unna å komme i målprotokollen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!