Occean opererte som streikebryter

Men Molde-talent holder liv i nedrykksdrama.

(Dagbladet.no): Molde-Lillestrøm 1-1.

Verken Molde eller LSK hadde det som skulle til for å avgjøre den ene av tippeligarundens to bunnoppgjør.

Olivier Occean er i ferd med å bli den spydspissen Lillestrøm trenger for å dra seg unna bunnstriden i tippeligaen, og riste av seg stempelet som nok et bomkjøp på Åråsen.

Den storvokste spissen nektet å være med på det labre tempoet som preget førsteomgangen.

Aksel Berget Skjølsviks utligning i andre omgang var et lyspunkt i en kamp som ikke vil skrive seg inn i historiebøkene, annet enn som en liten notis om publikumsstreiken de første femten minuttene.

Stille åpning

Begynnelsen av førsteomgang ble en stille affære på Aker stadion. Fansen deltok i en streik i regi av norsk supporterallianse, mot sittetribuner, flytting av kamper og stive billettpriser.

Hjemmefansen våknet til liv etter femten minutter, mens det virket som om hjemmelaget brukte resten av omgangen til å streike i sympati med supporterne.

Occean opererte som streikebryter

Lillestrøm fikk vist at ballen trives best slått i lengderetningen, og kjempet på sedvanlig til seg dominans, anført av en god Karim Essediri.

Heldige Occean 

I det 32. minutt fikk Olivier Occean en stikker av Simen Brenne, men avslutningen fra skrått hold virket ikke direkte som en trussel.

Heldigvis for kanadieren traff ballen en uheldig Marcus Andreasson, skiftet retning og trillet i målet forbi Jan Kjell Larsen, som hadde vekten på feil bein.

I ren trass mot det kampbildet som preget førstekampen, sendte den tidligere Odd-spillerne gjestene i føringen.  

Molde og Lillestrøm lå begge på tyve poeng før kampen, fem poeng over Aalesund på kvalik. I dagens andre bunnkamp mellom Aalesund og HamKam, fikk Rekdal en dårlig start på sitt comeback som manager, uten at det så ut til å tenne moldenserne.

Molde stilte med den samme midtbanen som knuste Vålerenga 5-1, og håpet på samme effekt i dag. Men hadde problemer med å holde tritt med et aggressivt bortelag.

- Lillestrøm er det bedre laget. Vi ser redde ut, våger ikke å holde ballen på midtbanen, sa Molde-trener Kjell Jonsnevret fortvilet i pausen.  

HER SENDER OCCEAN LSK I LEDELSEN: Men Lillestrøm er fornøyd med uavgjort på bortebane. FOTO: SVEIN OVE EKORNSVÅG/ SCANPIX
HER SENDER OCCEAN LSK I LEDELSEN: Men Lillestrøm er fornøyd med uavgjort på bortebane. FOTO: SVEIN OVE EKORNSVÅG/ SCANPIX Vis mer

Rutine ikke nok

Lillestrøms bakre firer er til sammen 135 år, med en snittalder på 34. Og de hadde få problemer med å holde unna for anonyme Mota og Mame Diouf som ikke hadde dagen.

Samtidig som flere av Lillestrøm-spillerne satser på rutine, er ikke Molde redd for å slippe til unge talenter.

Med sine 21 år viste Aksel Berget Skjølsvik seg tilliten verdig og satt kontrollert inn utligningsmålet i det i 66. minutt, etter et delikat mottak og ditto vending, upresset fra ti meters hold.

Nedrykksoppskrift

tat for hvor lagene hadde hver sin omgang. Med 21 poeng til hvert av lagene, har HamKam fått kontakt med sine 17 poeng etter dagens hjemmeseier mot Aalesund. 

Kjell Jonevret var ikke nevneverdig fornøyd etter kampen:

- Dårlig underholdning, lite målsjanser. Vi var preget av mye nerver innledningsvis. Vi ligger der vi ligger, og det er ingen større forskjell hjemme eller borte for oss, sa Moldes svenske trener etter kampen.  

Erland Johnsen var ingen slagen mann etter å ha sett tre poeng glippe i en kamp hvor ingen av lagene presterte over evne. Han har funnet oppskriften som skal sikre LSK videre eksistens i tippeligaen:

- Vi kan spille uavgjort borte og vinne hjemme. Da klarer vi oss, sier den avtroppende LSK-treneren.

Stem på folkebørsen:

STREIK! Norske fotballsupportere markerte seg imot sitteplasser, for rask endring av kamptidspunkt, og og stive billettpriser.
FOR SEINT, GAMLEFAR! Riseth kan ikke gjøre noe for å stoppe 15 år yngre Skjølsvik å sette inn utligningsmålet.