Occean stoppet LSK-bølgen

Lillestrøm angrep og angrep, men det var Odds dag på Åråsen.

(Dagbladet.no): Lillestrøm sto med åtte strake kamper på Åråsen i år uten tap. Det kom i dag da Odds superpar Olivier Occean og Patrick Suffo fikk herje vilt med kanariforsvaret.

- Det var utrolig viktig med tre poeng. Spesielt borte mot et storlag som Lillestrøm, sier tomålsscorer Olivier Occean til NRK.

Første omgang på Åråsen ble en sjokkopplevelse for Kanarifansen, som har briljert på tribunen de siste LSK-kampene. Men i motsetning til fansen på tribunen, var det totalkollaps på banen for Lillestrøm. Odd spilte på det Lillestrøm kan best i Norge, trøkk og kjemping rundt motstanderens 16-meter.

Patrick Suffo førte bortelaget i ledelsen allerede etter 13 minutter da han nikket et innlegg fra høyre i mål. Fem minutter før pause kunne Olivier Occean doble ledelsen, etter at Claus Retmaier, som storspilte mot Rosenborg sist, gjorde en enorm tabbe.

Et langt frispark ble pumpet opp i LSK-boksen, men i stedet for å fange ballen, slapp Reitmaier den ut av hendene og rett til Occean. Som selvsagt trillet ballen i det åpne målet.

I andre omgang viste Lillestrøm hva som har gjort dem til Norges beset hjemmelag i Tippeligaen. I pausen kom Magnus Powell og Bjørn Helge Riise inn for Stefanutto og Myklbust. Det skapte mer trøkk og bevegelse i LSK-laget, som etter iherdig jobbing endelig fikk lønn for strevet.

Robert Koren prikket inn reduseringen etter at Espen Søgård la tilbake i feltet. Så prikket Arild Sundgot ballen i mål fra 16 meter på en real lompe.

Men i det hele Åråsen ventet på vinnermålet, svarte Odd. Et frispark fra dypt i banen ble pumpet inn i boksen. Store, sterke Olivier Occean kastet seg inn i en duell og fikk flikket ballen i mål.

Til tross for nok en Lillestrøm-bølge i sluttminuttene, sto Odd-forsvaret fjellstøtt og tok en uhyre viktig seier. Odd ligger nå seks poeng foran Aalesund på kvalikplass og er i ferd med å komme i skikkelig høstflyt.

- Nå er jeg sikker på at vi overlever og spiller i Tippeligaen 2006, sier Occean.

Lillestrøms lille håp om seriegull forsvant nok med dagens tap. Det er nå åtte poeng opp til lederlaget Start.

<b<TØFFE DUELLER: Odd gikk rett i fletta på Lillestrøm og kjempet dem i perioder i senk.