Ocean Race-båtene går tom for mat

Seks dagers seiling i snilefart. Nå rasjoneres maten.

(Dagbladet.no): Etter en meget vindstille start på Volvo Ocean Race\' nest siste etappe er de seks båtene i ferd med å starte med matrasjonering.


Halvparten av matlageret er allerede spist opp ombord i båtene som har vært på sjøen i seks døgn.

Flåten startet i Portsmouth og målgang er i Rotterdam. Men banen går rundt hele det britiske kontinentet, og det går veldig sakte. På de siste ti timene har båtene kommet seg 51 nautiske mil fremover!

Tett i tett

- Vi hadde med oss seks bager med mat, når er tre av dem tomme, sier Mark Christensen på vinnerbåten «ABN Amro One», som ligger på førsteplass i det tette feltet. To nautiske mil bak ligger Brasil1 og Ericsson Racing Team likt. 14 nautiske mil bak ligger Pirates of Caribbean og ABN Amro Two helt likt. Aller bakerstligger, som vanlig, Brunel. Men det er bare èn nautisk mil opp til båtene foran.

Den sakte farten langs den ellers så værharde vestkysten av Storbritannia skaper hodebry både på land og på vannet.

Snart i mål

Båtene innfører nå mindre mat pr måltid. Samtidig må bruken av gass til å varme vann til frysetørret mat og til å lage varm drikke, reduseres. Nå ser det også ut til at lørdagens havneregatta i Rotterdam går fløyten, eller i beste fall bli utsatt. Dersom det ikke skjer noe radikalt med været vil båtene komme for sent frem til lørdagens regattastart.

Ocean Race-båtene går tom for mat

Båtene drar fra Rotterdam neste torsdag og er i mål i Gøteborg neste lørdag formiddag.

Og der er Volvo Ocean Race over for denne gang.

<B>MATRASJONERING:</B> Langsom seiling har ført til at matlagrene tømmes på båtene i Volvo Ocean Race. Her lederbåten «ABN Amro One».