Ocean Race-skipper får sparken

Ikke veldig overraskende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Etter mange dårlige resultater er tida som skipper på svenske Ericsson Racing Team over for engelskmannen Neal McDonald.

Nå overtas plassen av amerikaneren John Kostecki, som har vært ombord som taktiker på havneregattaene tidligere i Volvo Ocean race 2005/06.

McDonald blir imidlertid ikke satt helt på land fra Team Ericsson. Han fortsetter som vaktsjef og co-skipper på etappen fra Rio de Janeiro til Baltimore. Etappen starter 2. april.

Rutinert seiler

Kostecki kommer direkte fra regatta i Acura Miami Race Week, der han i Farr 40-klassen ble slått av Eivind Astrup og båten Norwegian Steam. Nordmannen tok en uhyre sterk andreplass i regattaen.

Fordi flere av mannskapet på Ericsson er skadet, er det foreløpig uklart hvem som må gå på land.

Avgjørelsen om skipperskifte styrker foreløpig ikke norske Christian Løkens sjanse til å komme ombord som fast mannskap på den neste etappen.

John Kostecki er en av verdens mest rutinerte seilere, har tidligere vunnet Volvo Ocean Race og har flere ganger seilt mot kong Harald. Kostecki er blant kong Juan Carlos\' faste mannskap på hans Bribon i klassen Transpac52. Dette er samme klassen som kong Haralds nye båt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer