Ocean Race-skipper får sparken

Ikke veldig overraskende.

(Dagbladet.no:) Etter mange dårlige resultater er tida som skipper på svenske Ericsson Racing Team over for engelskmannen Neal McDonald.

Nå overtas plassen av amerikaneren John Kostecki, som har vært ombord som taktiker på havneregattaene tidligere i Volvo Ocean race 2005/06.

McDonald blir imidlertid ikke satt helt på land fra Team Ericsson. Han fortsetter som vaktsjef og co-skipper på etappen fra Rio de Janeiro til Baltimore. Etappen starter 2. april.

Rutinert seiler

Kostecki kommer direkte fra regatta i Acura Miami Race Week, der han i Farr 40-klassen ble slått av Eivind Astrup og båten Norwegian Steam. Nordmannen tok en uhyre sterk andreplass i regattaen.

Fordi flere av mannskapet på Ericsson er skadet, er det foreløpig uklart hvem som må gå på land.

Avgjørelsen om skipperskifte styrker foreløpig ikke norske Christian Løkens sjanse til å komme ombord som fast mannskap på den neste etappen.

John Kostecki er en av verdens mest rutinerte seilere, har tidligere vunnet Volvo Ocean Race og har flere ganger seilt mot kong Harald. Kostecki er blant kong Juan Carlos\' faste mannskap på hans Bribon i klassen Transpac52. Dette er samme klassen som kong Haralds nye båt.

SPARKES: Neal McDonald blir snart satt på land. Foto: REUTERS
SPARKES: Neal McDonald blir snart satt på land. Foto: REUTERS Vis mer

Frostad ferdig

I dag kom Knut Frostad hjem til Norge etter at han hadde gjort unna sin arbeidsinnsats på Brasil1.

- Det blir neppe mer Volvo Ocean Race for meg for denne gang, sier Frostad til Dagbladet.no.

Men Frostad holder likevel døra på gløtt:

- Hvis det oppstår akutt mannskapsmangel på en av de siste etappene, så skal man aldri si aldri. Men aller først skal jeg bruke arbeidstiden fremover til mitt eget Team Academy i Norge.