FORSOV SEG FRA KAMP: Oda Johanne Ulveseth, til høyre, og makkeren Ingrid Lunde hørte aldri vekkerklokka da de skulle spille åpningskampen sin i World Tour i Kina. En elendig oppladning bidro til at de tapte.
FORSOV SEG FRA KAMP: Oda Johanne Ulveseth, til høyre, og makkeren Ingrid Lunde hørte aldri vekkerklokka da de skulle spille åpningskampen sin i World Tour i Kina. En elendig oppladning bidro til at de tapte.Vis mer

Sandvolleyball world tour i Kina

Oda og Ingrid reiste 40 timer for å spille kamp i Kina, våknet aldri av vekkerklokka

Tapte 2-0.

(Dagbladet): Oda Johanne Ulveseth og Ingrid Lunde er Norges to beste sandvolleyballspillere om dagen, og var kvalifisert for hovedrunden i World Touren i Kina i dag.

Men kampen mot Litauen ble ikke slik sandvolleyduoen hadde tenkt seg.

- Vi skulle spille klokka 09.20 i dag og hadde satt alarmen på klokka seks. Jeg vet ikke hva som skjedde, men vi våknet aldri av den vekkerklokka, forteller Ulveseth til Dagbladet på telefon fra Kina.

I stedet for hotellfrokost og en god oppladning til kamp, våknet Ulveseth og Lunde av seg selv klokka 08.40.

- Problemet i Kina er at det er førti minutter til banene fra hotellet, så vi ble litt småstressa da vi våknet så sent. Vi heiv på oss den første og beste bikinien vi fant, og løp ut av hotellet for å få tak i en taxi. Det er heller ikke så lett i Kina, og det nesten ingen som snakker engelsk her, men heldigvis fikk vi tak i en politimann som kunne kjøre oss til banen, forteller hun.

Tapte kampen

Og politimannen viste seg å være gull verdt for de to sandvolleyspillerne. Over radiosambandet sørget han for å få stengt alle kryss på veien så Oda og Ingrid skulle rekke kampen.

- Det var full utrykning for å få oss på kamp, sier Ulveseth.

Dessverre hjalp det lite. Litauen ble for sterke og slo de norske damene 2-0 med settsifrene 21-17 og 21.18. Å spille hovedrundekamp uten frokost og oppvarming, med et stressnivå langt over middels, gikk ikke.

På toppen av det hele var turneringen i Kina såkalt single elimination, så med tapet er de to ute av turneringa.

- Ja, nå er vi ferdige. Vi visste jo at vi potensielt reiste ned hit for én kamp, men vi tenkte at vi uansett ville få en time med oppvarming i forkant av kampen, og så er jo Litauen et lag vi har sjanse til å slå, forteller Ulveseth, som irriterer seg over at sjansen til å få med seg flere poeng hjem fra World Tour gikk tapt.

Lang tur ned

Men det som gjør historien ekstra spesiell er den lange reisetida de to sandvolleyspillerne har brukt for å komme seg til Kina.

Turen fra Norge tok førti timer, én vei.

- Som sandvolleyspillere så lever vi på budsjett, så vi fant ut at den billigste måten å komme seg hit på var å fly til Hanoi i Vietnam, og så ta nattoget derfra til Kina. Så endte vi med å bruke førti timer på å få tretti minutter på sanda, småler Ulveseth.

De tar det med et smil, selv om det selvfølgelig er bittert å sove bort en reell mulighet til å gå videre i turneringa.

- Ja, men siden vi uansett var kvalifisert for hovedrunden og sånn sett var sikret både poeng og penger, var ikke dette den verste turneringa å gjøre dette i. Det som er mest ille er at vi har reist helt til Kina for å gjøre det, sier hun.

Nå skal de to ha et par dager i Kina før ferden går hjem til Norge igjen. Ruta hjem er den samme de tok ned, så nå venter nok en togtur til Hanoi før de flyr hjem derfra.

- Da blir det førti timer til før vi er hjemme søndag kveld, sier Ulveseth til Dagbladet.