Odd best av cup-spesialistene

Kan fortsatt ta sin 13. cuptittel etter seieren mot FFK - som har 11.

ODD TIL KVARTEN: Odd Grenland og Chukwuma Akabueze slo Fredrikstad og Ardian Gashi ut av cupen i kveld. 
Foto: Kyrre Lien, Scanpix
ODD TIL KVARTEN: Odd Grenland og Chukwuma Akabueze slo Fredrikstad og Ardian Gashi ut av cupen i kveld. Foto: Kyrre Lien, ScanpixVis mer

Ingen har vunnet cupen oftere enn Odd (12) og Fredrikstad (11). For Odd lever håpet om en 13. cuptriumf etter 3-1 mot FFK.

Morten Fevang, Kenneth Dokken og Fredrik Gulsvik scoret målene som sendte Odd Grenland til kvartfinale. Dag-Eilev Fagermos mannskap har imponert i serien denne sesongen. Der kan det bli medalje.

Skien-laget er også godt på vei mot sin 21. cupfinale. Sist de hvitekledde gikk til topps i fotball-NM var da Viking ble slått 2-1 etter ekstraomganger i 2000. To år senere var Odd igjen på Ullevaal, men da ble Vålerenga (0-1) for sterke.

Fevang headet vertene foran i Skien etter sju minutter. Han utnyttet at Erik M. Bråthen feilberegnet i feltet etter en corner fra Bentley. Dokken, som vikarierte som spiss i Peter Kovacs fravær, ordnet 2-0 etter at innbytter Lasse Staw i FFK-buret måtte gi en retur etter et frispark fra Gulsvik.

Det ble spenning da Raio Piiroja headet inn reduseringen et lite kvarter før slutt. Østfold-gjestene satset på utligning, men i stedet kunne Gulsvik sette inn 3-1 alene med keeper like før slutt.

- Jeg er fornøyd med 3-1 i det som ble en rotete kamp med mange frispark. Det viktigste nå er å få hjemmekamp i kvartfinalen, sier Odd-trener Fagermo til NTB.

FFK spilte sin 18. og foreløpig siste cupfinale i 2006 da Sandefjord ble slått 3-0.

(NTB)