Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018: Odd-Sarpsborg

Odd beviser at det er viktig å møte motgang med tålmodighet

En svale gjør som kjent ingen sommer. Men tre Odd-scoringer i åpent spill gir i hvert fall bud om lysere tider i Skien.

Dag-Eilev Fagermo har vært trener i Odd siden 2008, og har vært gjennom det meste med klubben. Søndag fikk han se sine egne gutter ta en sterk hjemmeseier mot Sarpsborg. Foto: FREDRIK VARFJELL
/

BILDBYRÅN NORWAY
Dag-Eilev Fagermo har vært trener i Odd siden 2008, og har vært gjennom det meste med klubben. Søndag fikk han se sine egne gutter ta en sterk hjemmeseier mot Sarpsborg. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd-Sarpsborg 3–1 (1–1)

DAG-EILEV FAGERMO har ikke sutret, han har ikke fått panikk, han har bare forholdt seg positivitetens manus, sagt at stallen han har er den han ønsker og at det kommer til å løsne. Slapp av, liksom. Ha tålmodighet.

Selv om Odd bare scoret 27 mål på 30 seriekamper i 2017 blir det bedre i år.

Garantert.

ETTER FIRE SCORINGER på de fem første kampene, altså på skjema til 2017, var den påstanden i hvert fall oppe til tentamen mot Sarpsborg. Odd tålte ikke en kamp til uten scoring i åpent spill. Selv med to spisser ute (skader) måtte noe skje. Og det kom som bestilt gjennom godt forsvarsspill, en drivende midtbane og Elba Rashani på venstre kant.

Ikke bare en gang i åpent spill, men to, begge like distinkte.

Før Martin Broberg gjorde alle gode ting til tre.

JEG HAR SAGT det mange ganger før og det er greit å gjenta det nå som Odd har spilt av seg det verste presset, kan senke skuldrene en smule og bygge videre på Dag-Eilev Fagermos tro, filosofi og overbevisning. Odd er et av de lagene som MÅ være seg sjøl for å lykkes. Er de en bastard av seg selv er de ingenting. Og derfor er det viktig forsvarsspillet er som i denne andreomgangen mot Sarpsborg, og skaper ro, ikke uro, og at Fredrik Nordkvelle ikke bare har orken til løpe opp og ned i indreløperrollen, men også og tar det ansvaret som kreves av en spiller med hans fartstid.

NÅR ODD BYGGES bakfra blir det fort bra i den andre enden også. Scoringene, kantspillet og også spissvikaren Martin Broberg beviser det. Men likevel, 3-1 over Sarpsborg er første gangen Odd virkelig flyr denne sesongen.

Alle som kan sin metaforiske ornitologi vet at det skal mer til for å skape høytrykk.

NÅR DET ER sagt, det er også en viss risikofaktor i Odds oppbyggende angrepsspill. Ja, det skal gå langs bakken, Fagermo vil ha det sånn. Men når motstanderen står høyt er det ikke lurt å spille lange pasninger på tvers dypt nede på egen halvdel. Mot et lag som hadde trua på å vinne en duell eller tre kunne hjemmelaget blitt straffet ved et par anledninger denne kvelden, men Sarpsborg var ikke der denne mandagen.

De presset forsøksvis høyt uten å presse.

Det er veldig ulikt laget som har tatt Norge med storm gjennom å bygge stein på stein de siste ti åra.

I FJOR TAPTE ikke Sarpsborg to kamper på rad. Nå har de gjort det. Først mot Brann hjemme i forrige serierunde (1-2). Så 1–3 her i Skien. Og vips så er det topp fire kandidaten fra Østfold som er i en smule trøbbel og som må finne veien ut av den bakevja de er i ferd med å spille seg inn i.

Det er selvfølgelig ikke kritisk.

Ikke ennå.

DÅRLIG PASNINGSSPILL ER ulikt Geir Bakkes mannskap. Dårlig pasningsspill på tvers er nesten uhørt. Det er da du spiller på deg brudd. Når du ikke vinner dueller spiller du på deg enda flere brudd. Så det er ikke vanskelig å si hva som gikk galt for Sarpsborg denne mandagskvelden i Skien, men det er ikke sikkert det bare er å snakke det riktig.

Kan hende det er Sarpsborgs tur til å få en liten bølgedal i fleisen.

Fotballens veier er også uransakelige og veldig ofte sånn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!