Eliteserien 2018: Odd-Sarpsborg

Odd beviser at det er viktig å møte motgang med tålmodighet

En svale gjør som kjent ingen sommer. Men tre Odd-scoringer i åpent spill gir i hvert fall bud om lysere tider i Skien.

Dag-Eilev Fagermo har vært trener i Odd siden 2008, og har vært gjennom det meste med klubben. Søndag fikk han se sine egne gutter ta en sterk hjemmeseier mot Sarpsborg. Foto: FREDRIK VARFJELL
/

BILDBYRÅN NORWAY
Dag-Eilev Fagermo har vært trener i Odd siden 2008, og har vært gjennom det meste med klubben. Søndag fikk han se sine egne gutter ta en sterk hjemmeseier mot Sarpsborg. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Odd-Sarpsborg 3–1 (1–1)

DAG-EILEV FAGERMO har ikke sutret, han har ikke fått panikk, han har bare forholdt seg positivitetens manus, sagt at stallen han har er den han ønsker og at det kommer til å løsne. Slapp av, liksom. Ha tålmodighet.

Selv om Odd bare scoret 27 mål på 30 seriekamper i 2017 blir det bedre i år.

Garantert.

ETTER FIRE SCORINGER på de fem første kampene, altså på skjema til 2017, var den påstanden i hvert fall oppe til tentamen mot Sarpsborg. Odd tålte ikke en kamp til uten scoring i åpent spill. Selv med to spisser ute (skader) måtte noe skje. Og det kom som bestilt gjennom godt forsvarsspill, en drivende midtbane og Elba Rashani på venstre kant.

Ikke bare en gang i åpent spill, men to, begge like distinkte.

Før Martin Broberg gjorde alle gode ting til tre.

JEG HAR SAGT det mange ganger før og det er greit å gjenta det nå som Odd har spilt av seg det verste presset, kan senke skuldrene en smule og bygge videre på Dag-Eilev Fagermos tro, filosofi og overbevisning. Odd er et av de lagene som MÅ være seg sjøl for å lykkes. Er de en bastard av seg selv er de ingenting. Og derfor er det viktig forsvarsspillet er som i denne andreomgangen mot Sarpsborg, og skaper ro, ikke uro, og at Fredrik Nordkvelle ikke bare har orken til løpe opp og ned i indreløperrollen, men også og tar det ansvaret som kreves av en spiller med hans fartstid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer