Odd-Bjørn går for gull

LAHTI (Dagbladet.no): Odd-Bjørn Hjelmeset lover leserne å satse på gull på 30 km. I dag var han i storform da han svarte leserne. Les svarene fra nettmøtet!

Odd-Bjørn satt av en drøy time til Dagbladet.nos lesere i dag. Her finner du alle spørsmålene bronsevinneren fikk tid til å svare på ved skistadion i Lahti i ettermiddag. Odd-Bjørn ble blant annet spurt ut om asfalten i Gloppen, briller og sporhund og om han sikler mye under løpene.

Men Hjelmeset var overrasket over at ingen ville vite mer om framvisningen av frekke filmer i deltakerlandsbyen. Etterfulgt av stor latter viste gutta på Odd-Bjørns rom erotiske filmer med projektor mot veggen av naboblokka onsdag kveld. Odd-Bjørn synes det bare er gøy at både VG og italienske aviser omtaler den erotiske underholdningen.

- Det var tøft det. Neste gang får vi se om vi får gjort noe med lyset. Det var for lyst til å få sett noe. Men vi har for lite filmer, flirer Odd-Bjørn - som påstår at filmene i hvert fall ikke tilhører ham.

Står over jaktstarten

29-åringen står over jakstarten i morgen og gleder seg stort til tremila klassisk mandag. Han føler seg i god form og håper at høydeoppholdet foran VM slår enda mer positivt ut.

- Absolutt alt kan skje. Jeg vet jeg er god nok til å ta medalje, og jeg satser på å vinne. Jeg gleder meg, sier Odd-Bjørn til Dagbladet.no.

Tror på Thomas

I morgen går romkamerat Thomas Alsgaard jaktstart. Odd-Bjørn merker på ham at han har lagt skuffelsen etter 17. plassen på 15 km bak seg.

- Thomas kan like gjerne vinne i morgen. Skrotten hans er ikke til å bli klok på, sier Odd-Bjørn.

Odd-Bjørns egne favoritter: Pär Elofsson, Mika Myllylä og Thomas Alsgaard. I tillegg satser Odd-Bjørn på en norsk outsider.

- Kristen Skjeldal kan gå styggfort i både klassisk og fristil.