Odd-Bjørn håper på VM-regn

LAHTI (Dagbladet.no): Det blåser og regner i VM-byen, men Odd-Bjørn Hjelmeset liker seg. - Jeg håper det varer, sier 28-åringen.

Langrennsløpere flest liker minusgrader og silkeføre, men for Hjelmeset er dagens værtype ideell.

- Det er meldt mildvær og regn her i Lahti fram til fredag. Jeg håper det varer fram til 15 km torsdag, sier Hjelmeset til Dagbladet.no.

Ifølge den finske værmeldingen får Hjelmeset det som han vil. Etter et par minusgrader i dag skal temperaturen holde seg litt over nullpunktet helt fram til fredag.

Vestlendingen bosatt på Øyer er en av favorittene på den klassiske distansen. Sammen med Thomas Alsgaard skal han være helt i teten på åpningsdagen. Og for de norske er grovkornet snø og klisterføre noe av det aller beste for å være sikret bra feste og god gli under skiene.

- Gutta i smørebua har fått til perfekte ski for dette føret tidligere. De kan klister, sier Hjelmeseth som har østerriske ski som erfaringsmessig passer godt tettpakkede spor.

- Og så er det deilig å slippe å ha så mye klær på seg.

Han snakker selvfølgelig ikke om trikoten han bruker i renn, men om antrekket gutta rusler rundt i dagene før start.

Det handler mest om hvile og oppladning for langrennsgutta i Lahti denne uka. Hvis ikke formen er truffet ennå, er det allerede for seint.

- Det går ikke an å trene seg i slag nå. Vi bare tar det med ro, sier Hjelmeset.