Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odd-fansen redde for å provosere Holtan

Dropper hetsen mot Brynes innleide keeper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg Odds skjebnekamp mot Bryne på Dagbladet.no kl. 19!

(Dagbladet.no): Erik Holtans heltestatus i Odd Grenland er sterkt synkende etter at keeper-veteranen takket ja til å hjelpe Bryne i de to kvalik-kampene mot sin gamle klubb.

Men selv om Odd-fansen føler seg sveket, slipper Holtan trolig unna den verste hetsen når lagene møtes i Skien i kveld. Ikke fordi de ikke synes han fortjener det - men fordi de frykter at det vil gi ham ekstra tenning.

- Reaksjonene mot at Holtan skal hindre gamleklubben eliteseriespill er sterke. Men vi ønsker ikke å provosere Holtan med piping eller tilrop. Vi vet av erfaring at Holtan spiller aller best hvis han er provosert, så vi vil forholde oss mest mulig likegyldig til ham, sier leder for Odd-supporterne, Bent Ole Kaldhussæter til aftenbladet.no.

Han erkjenner likevel at det selvpålage forbudet mot Holtan kan slå sprekker i kampens hete.

- Men vi mest ihuga supportere vil prøve å behandle Holtan som en hvilken som helst motstanderkeeper, sier han.

Gammel mann

Holtan selv har ikke dårlig samvittighet for å returnere til gamle trakter som keeper for motstanderlaget. Overfor Dagbladet.no tidligere denne uka begrunnet Holtan sin avgjørelse om å hjelpe Bryne slik:

REDDE FOR HOLTAN: Odd-fansen frykter redninger av denne typen fra Bryne-keeper Erik Holtan dersom de møter ham med piping og tilrop i kveld. Derfor vil de heller forsøke å ignorere ham. Foto: Torbjørn Berg
REDDE FOR HOLTAN: Odd-fansen frykter redninger av denne typen fra Bryne-keeper Erik Holtan dersom de møter ham med piping og tilrop i kveld. Derfor vil de heller forsøke å ignorere ham. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

- Det er flere årsaker til at jeg hjelper Bryne. Frode Olsen (keepertrener i Bryne og TV 2-ekspert) ringte og sa de trengte hjelp, og Moss syntes det var greit å tjene litt penger på meg. Dessuten begynner jeg å bli en voksen mann, og synes det er gøy å spille store og viktige fotballkamper, sa han.

Og fryktet slett ikke å bli upopulær i Skien.

- I hvert fall ikke om jeg spiller dårlig, sa han med glimt i øyet.

• Din mening: Hvordan går det i kveld?

Hele Norges coronakart