Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odd fortsetter å imponere: - I førsteomgang rundspiller vi Start

Holdt nullen for sjette kamp på rad da Rossbach satte rekord.

DOBLET LEDELSEN: Fredrik Semb Berge etter klabb og babb i feltet til Start.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
DOBLET LEDELSEN: Fredrik Semb Berge etter klabb og babb i feltet til Start. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Odd - Start 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Før kampen mot Odd var det hele 19 kamper siden Start hadde vunnet en kamp i Tippeligaen. Vi må helt tilbake til 4. juli (4-1 mot Stabæk) sist laget fra Kristiansand fikk smake sødmen av en trepoenger.

Og den sødmen var langt unna smaksløkene i dag også.

Etter første omgang følte nok de hvitkledde at jobben allerede var gjort. Da hadde Nordkvelle og Semb Berge scoret to mål i løpet av åtte minutter helt på tampen av omgangen. Sistnevnte fjernet all tvil i andre omgang.

For Odd sin del handlet det om å forlenge rekken med ubeseirede kamper, i jakten på ligaleder Rosenborg - som slo Brann i går. Laget fra Skien ser foreløpig ut til å bli en seriøs tittelutfordrer til favorittene fra Trondheim.

- Prestasjonen er skuffende for vår del. Vi blir løpt fra av et godt Odd-lag, sier Start-trener Steinar Pedersen til TV 2, som kalte kampen «ingen god dag på jobb».

- I dag var vi gode. I førsteomgang rundspiller vi Start, i andreomgang var vi smarte, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2, som mener det var fortjent at de minst scoret tre mål.

Straffespark Det var to gjerrige lag som møttes i Skien i kveld, sett ut fra sesongstarten. Odd var det eneste laget som sto bokført med null baklengs på de fire første seriekampene. Start hadde på sin side sluppet inn tre mål, tredje minst i Tippeligaen.

Det var nok derfor få som trodde på en reprise av fjorårets 3-3-kamp mellom lagene.

NY REKORD: Sondre Rossbach (20) har holdt nullen i 606 minutter i Tippeligaen.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
NY REKORD: Sondre Rossbach (20) har holdt nullen i 606 minutter i Tippeligaen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Odd skulle få en gyllen mulighet til å ta ledelsen etter 28 minutter da dommeren blåste straffespark. Kai Erik Steen mente Tapio Heikkilä var litt for hard med Olivier Occéan.

Start-spillerne tok seg fortvilet til hodet etter avgjørelsen, men protestene førte selvfølgelig ingen vei.

Olivier Occéan tok straffesparket selv, og hamret ballen knallhardt i tverrliggeren bak Håkon Opdal.

- Det er litt av den gamle regelen om at den som blir tatt ikke skal ta straffesparket. Det er ikke alltid det stemmer, men det stemt nå, mente Egil Drillo Olsen i TV 2.

To raske mål Tre minutter etterpå fikk hjemmefansen endelig noe å juble for. Et innlegg fra Espen Ruud landet på hodet til en helt umarkert Fredrik Nordkvelle, som enkelt sendte Odd i føringen.

Og det skulle bli mer.

For åtte minutter etterpå doblet Odd ledelsen. Etter mye klabb og babb i feltet til Start, avsluttet Fredrik Semb Berge mellom beina på Opdal fra kloss hold.

Tomålsscorer Odd fortsatte å styre kampen etter hvilen, og fikk belønning.

Etter 69 minutter punkterte Fredrik Semb Berge kampen med sin andre scoring for kvelden. Det var på et frispark fra venstre at forsvareren raget høyest og stanget ballen helt nede i hjørnet bak en sjanseløs Opdal.

- Det er ikke ufortjent at Odd leder og vinner denne kampen, mente Drillo.

Odd har nå holdt nullen seks strake ligakamper, og Sondre Rossbach har på sin side holdt nullen i 606 minutter, noe som er ny Tippeliga-rekord.

Da Rossbach så på klokka etter 74 minutters spill, var rekorden i boks. Sisteskansen var tydelig fornøyd med egen bragd. Erik Johannessen holdt nullen i 672 minutter for Viking på 70-tallet, før den øverste divisjonen ble kalt Tippeligaen.

Mot slutten av kampen ble det ampert da Espen Ruud ble taklet hardt av Robert Sandnes. Begge spillerne fikk gult kort i situasjonen, hvor Sandnes fort kunne fått rødt.

Seiren sendte Odd opp på sølvplass i Tippeligaen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!