Odd fortsetter å pøse inn mål

Aalesund fikk svi på hjemmebane.

ÅPNET KONTOEN: Odds Simen Brenne (t.h.) setter inn 1-0 på Color Line Stadion i Ålesund. Aalesunds Daniel Arnefjord til venstre i bildet.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
ÅPNET KONTOEN: Odds Simen Brenne (t.h.) setter inn 1-0 på Color Line Stadion i Ålesund. Aalesunds Daniel Arnefjord til venstre i bildet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer


COLOR LINE STADION (Dagbladet.no): Når Odd Grenland spiller i eliteserien blir det nesten garantert mål. Søndag scoret Skiens-laget for 20. kamp på rad, da Aalesund ble beseiret 2-1 på bortebane.

Odd har ifølge NTB allerede satt klubbrekord. Søndag nådde de hvitkledde en fin milepæl. Ikke siden 0-3-tapet i åpningskampen mot Viking har Odd-spillerne gått målløse av banen.

Målteften gir også resultater. Den nyopprykkede klubben kjemper om medalje, og innehar tredjeplassen med tre poengs margin ned til Brann. For Aalesunds del er situasjonen en helt annen, med tre poeng ned til Strømsgodset på nedrykksplass.

Luken kunne ha vært større. De oransjekledde ledet an fra start hjemme mot Odd, men der gjestene er målgarantisten i eliteserien, er Aalesund så å si det stikk motsatte.

Knalltøffe tider

Aalesund har nylig spilt hjemmekamp mot seriens nummer fire og tre. Neste helg venter Molde på bortebane.

Knalltøffe tider, hevder Kjetil Rekdal.
Rekdal ser frem til den spådde bataljen mot storebror Molde neste helg. Bak seg har han seier mot Stabæk og kveldens tap mot Odd Grenland. Et tap han hevder var unødvendig og ikke rettferdig.
- Vi har to headinger i stolpen og flere muligheter til å utlikne, men enkelte ganger er det bare slik, hevder han.
Men store sjanser gir ikke poeng, det gjør heller ikke godt spill i perioder.
- Vi åpner dårlig i starten av første omgang og får et mål i mot, etter det  dominerer vi kampen i en time før Odd tar over igjen, hevdet Rekdal og fikk tilsluttning fra Odd-trener Dag Eiliv Fagermo.
- Vi var best de første 20 minuttene og de siste 20 minuttene av kampen. De resterende 50 minuttene var Aalesund best.

Sløste

Vertene slet med å konvertere mulighetene sine, og etter et kvarters spill kom kalddusjen. En lang ball fra Steffen Hagen ble stusset ned av spisskjempen Peter Kovacs. Med et perfekt timet løp fikk Simen Brenne en enkel oppgave med å sette inn 1-0.

Det var den tidligere Lillestrøm-floppens åttende mål for sesongen. Han kjemper mot Kovacs om å bli Odds toppscorer, og er ett mål bak.

Med 0-1 i bagasjen forsøkte Aalesund å komme tilbake, men avslutningene var ikke giftige nok. Odd-spillerne var hele tiden farlige, og på tampen av kampen ble det hele avgjort.

Etter mye rot i AaFK-feltet kunne Jacob Sørensen dytte ballen over mållinjen. Det var Odds 39. mål for sesongen. Bare Molde og Brann har flere.

Aalesund-fansen fikk et trøstemål fem minutter på overtid da innbytteren Didrik Fløtre stusset ballen i mål etter en corner. Men det hjalp så lite. Nedrykksspøkelset lever videre for laget fra Jugend-byen.