Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odd Grenland fratatt ett poeng, Ham-Kam to

Alta og Kattem får også poengtrekk for dårlig økonomi.

MISTER ETT POENG: Odd Grenland og trener Dag-Eilev Fagermo blir fratatt ett poeng i årets Tippeliga. 
Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
MISTER ETT POENG: Odd Grenland og trener Dag-Eilev Fagermo blir fratatt ett poeng i årets Tippeliga. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer


ULLEVAAL (Dagbladet): Odd Grenland fratas ett poeng i Tippeligaen. Det ble kjent da NFF i ettermiddag avholdt pressekonferanse med oppdatering om statusen for økonomien i toppfotballen.

I tillegg straffes Adeccoliga-lagene Ham-Kam med to og Alta ett poeng. Kongsvinger slipper i denne omgang unna med irettesettelse fra forbundet.

Felles for de tre klubbene som mister poeng, er at de ikke klarte å oppnå målene i handlingsplanene de har blitt pålagt å utarbeide.

Kattem trukket to poeng I Toppserien blir Kattem trukket to poeng, fordi de ikke oppnådde positiv egenkapital per 30. juni 2012. Toppserien er ikke en del av det finansielle oppfølgingssystemet som gjelder for herrelagene i de to øverste divisjonene.

Beslutningene i klubblisensnemnda kan ankes i løpet av 14 dager.

- Nå får dette systemet sin prøvelse. Det har kanskje vært enkelt å støtte denne ordningen når det bare er blitt gitt irettesettelser, i motsetning til nå. Men vi har hele tida ønsket felles regler, og følger du ikke disse utenfor banen, så påvirkes også spillet på banen. fotballpresident Yngve Hallén.

I NFFs finansielle oppfølgingssystyem plasseres samtlige klubber i enten kategori 1, 2 eller 3.

FFK i rød sone Kategori 1 er dårligst, og der havner Odd Grenland og Fredrikstad. De må utarbeide en handlingsplan som skal godkjennes av klubblisensnemnda innen neste sommer.

- Men FFK har holdt seg på rett side av progresjonsplanen de har forpliktet seg til å følge, opplyser NFFs klubblisensansvarlige Rune Nordhaug.

Disse fire klubbene havner i kategori 1 i Adeccoligaen: Alta, HamKam, Kongsvinger Toppfotball, Ranheim.

Fotballpresident Yngve Hallén mener på tross av at det nå deles ut straffer til flere klubber, at det generelt gjøres et godt arbeid i klubbene for å få kontroll på økonomien.

- Tippe- og Adeccoligaklubbene gjør en god jobb for å skape en bærekraftig klubbøkonomi, og det finansielle oppfølgingssystemet har vært et avgjørende virkemiddel i dette arbeidet. Den positive utviklingen fortsetter, og det at tre klubber får poengtrekk for manglende måloppnåelse, endrer ikke på det bildet, sier Hallén til fotball.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media