Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odd Grenland overkjørte HamKam

Sandstø: - Dommeren ødela kampen.

(Dagbladet.no:)

Odd Grenland-HamKam 3-0.

Hjemmelaget Odd Grenland slo HamKam i en underholdende kamp med mye dramatikk. Kampen bød på tre mål og en utvisning til Odd Grenland.

Hjemmelaget tok dermed sin andre seier i Tippeligaen denne sesongen og er fortsatt ubeseiret. HamKam gikk på sitt andre tap på rad.

Sandstø skuffet

Odd Grenlands trener Arne Sandstø var ikke fornøyd med dommer Tom Henning Øvrebøs utvisning av Tommy Svindal Larsen.

- Avgjørelsen ødelegger kampen og Tommy får kort for noe som tydelig var en spontanreaksjon, sier en irritert Sandstø til TV2.

Hjemmelaget måtte tåle å miste stjernespiller Tommy Svindal Larsen bare ti minutter ut i andreomgangen. Han fikk sitt andre unødvendige gule kort på grunn av krangling med dommeren og uthaling av spillet.

Svindal Larsen selv tar det hele med fatning, men er uenig med dommerens avgjørelse.

- Jeg er ikke enig i utvisningen. Dommerne bør godta en spontan reaksjon der og da. Så ille var det vel ikke, sa Svindal Larsen til NTB etter kampen.

-Jeg savnet dialog med dommeren ute på banen, både som kaptein og spiller. Jeg synes faktisk han kunne gitt meg et hint om at jeg var nær mitt annet gule kort, sa spilleren. 

Tross det røde kortet, er trener Sandstø likevel fornøyd med å vinne.

- Tre poeng på hjemmebane er noe vi ønsker og bør klare, sier han.

Tre mål på ti minutter

Etter en kjedelig første halvdel av førsteomgangen, ble det taktskifte i kampen, og omgangen snudde til å bli en målrik affære.

Det hele startet med at HamKam fikk en stor målsjanse etter 26. minutter. Men  laget klarte ikke å utnytte sjansen. Bare noen minutter senere startet Odd Grenland sitt måltokt og scoret tre mål på ti minutter.

Pelle Nilsson fikk det første målet. Tommy Svindal Larsen skjøt et innoverskrudd frispark mot Nilsson, som var alene med keeper og headet flott i mål.

Det andre målet stod Tarjei Dale for. Angrepet startet med at Svindal Larsen falt, men han fikk likevel flikket ballen innover i feltet til Fernando De Orneales, som igjen vippet ballen til Dale. Dale skjøt nede i Ivar Rønningens lengste hjørnet og HamKams keeper måtte se ballen i mål.

De Orneales scoret det tredje målet, etter å ha fått en nydelig pasning fra Svindal Larsen. Han løp igjennom HamKams forsvar og lempet ballen over Rønningen.

Ikke uttelling

HamKam begynte best i andre omgang og var veldig offensive. Bortelaget presset Odd Grenland og kom til flere målsjanser, men fikk ikke lurt ballen inn bak Rune Allmenning Jarstein.

Utvisningen av Svindal Larsen førte til et svekket Odd Grenland, og spillet ble jevnere etter hendelsen. Odd kontrollerte kampen greit inn, selv om HamKam lett kunne ha utlignet.

- Jeg er veldig skuffet når vi taper en fotballkamp, men vi greier ikke å gjøre ting godt nok, sier HamKam-trener, Frode Grodås til TV2.

- Vi klarer ikke å balansere laget godt nok på midten og vi er altfor tafatte, sier treneren.

TRE MÅL: Odd Grenland scoret tre mål mot HamKam. Fernando De Ornelas stod for det tredje målet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling