- DER, JA! Odd-trener Dag-Eilev Fagermo takker Jone Samuelsen for innsatsen når midtbanemannen byttes ut åtte minutter før slutt i kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
- DER, JA! Odd-trener Dag-Eilev Fagermo takker Jone Samuelsen for innsatsen når midtbanemannen byttes ut åtte minutter før slutt i kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB ScanpixVis mer

Odd-helten storspilte etter å ha fått uvanlig beskjed av sjefen

- Løp mindre!

SKIEN (Dagbladet): Odd hadde få problemer med å slå Strømsgodset 2-0 på eget kunstgress i kveld.

Dagens bestemann for skienslaget var Jone Samuelsen. Landslagsmannen gjorde en strålende innsats som indreløper i Odds klassiske 4-3-3-formasjon, og kronet en god kamp med å hamre inn et herlig langskudd like før pause.

Godsets Flamur Kastrati var høyest i feltet på en Odd-corner, og headet unna, men ballen gikk rett til Samuelsen i returrommet. Odds nummer åtte dro av Øyvind Storflor med en skuddfinte, for han dunket til med venstre, og ballen gikk utagbart i Espen Bugge Pettersens venstre hjørne fra nærmere 25 meter.

- Jeg fikk et bra treff, og ballen fikk en fin dupp. Det blir litt sånn bare å smelle til og prøve å holde den nede, så det var moro at den lurte seg inn i hjørnet, sier Samuelsen.

- Ivrig gjeng Han forteller at han driver mye med skuddtrening fra langt hold på Odd-treningene.

- Når jeg får mulighet pleier jeg å stå og skyte en del. Vi er en ganske ivrig gjeng som pleier å stå igjen etter trening, så det er ikke bare meg. Det ligger i kulturen her, sier han til Dagbladet.

- Når det er sagt, så må jeg være litt kynisk av og til også, og tenke på beina. Det er ikke bare å stå og hamre lenger, legger han til.

Det var imidlertid ikke bare det herlige langskuddet Samuelsen hadde å bidra med i dag. Han løp og løp, og viste seg som en kreativ kraft nærmest hver gang han fikk ballen. På toppen av det gjorde han en glimrende innsats også defensivt.

- Har løpt for mye Odd-sjef Dag-Eilev Fagermo sier imidlertid at 30-åringen, som ble årets midtbanespiller i Tippeligaen i fjor, har fått beskjed om å løpe mindre.

- Jone har løpt for mye og dekket for mye rom de første kampene. Han er en veldig ansvarsfull gutt. I dag fikk han klar beskjed om å dekke sin posisjon, og da er han friskere og veldig god, sier Odd-sjefen.

- Han er en av de viktigste spillerne våre. Når han er tilbake frisk, og konsentrerer seg om jobben sin, så er han veldig god, legger han til.

På rett vei Samuelsen sier selv at han mener Odd, som nå er oppe på 3. plass i serien, er på rett vei etter en litt svak periode.

- Å få en seier i dag er optimalt. Det handler litt om å vise oss fra denne siden også. Trille ball, skape sjanser. Vi har ikke vært helt der vi ønsker, men dette er et stort steg, sier han.

- Hva synes du om Godset i kveld?

- De skaper ikke så mye. Vi har brukbar kontroll. Jeg håper at det er på grunn av oss, og at det ikke er fordi de er veldig dårlige. Det er vanskelig å vite hvilket nivå de er på sammenliknet med 2013. De har mistet mange gode spillere, men fått inn nye, gode spillere som begynner å ta steg. De kommer til å gjøre det godt i år, sier han om drammenserne, som er på 10. plass etter denne runden.

HYLLET: Samuelsen møtte fansen etter kampen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
HYLLET: Samuelsen møtte fansen etter kampen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer