Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odd-helten tror ikke på ny kontrakt

Tre scoringer og storspill til tross: Odd-helt Edwin van Ankeren tror ikke han er ønsket i Odd Grenland etter sesongslutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederlenderen vartet opp med tre storslagne scoringer da Odd banket Lillestrøm 5-0 i Skien søndag. 34-åringen satte inn de tre første målene og spilte hovedrollen. Men helt fornøyd var han ikke likevel.

- Odd har ikke lyst til å ha meg med videre. Jeg vil gjerne bli i Odd og spille fotball videre, men det ser ut til at jeg må finne meg en annen klubb i Norge eller hvor som helst, sa van Ankeren etter kampen.

Odd-trener Arne Sandstø sier han har anbefalt klubbledelsen å gi nederlenderen ny kontrakt.

- Men det blir en økonomisk vurdering som ligger over mitt hode. Jeg vet at Edwin skal i et møte med klubbledelsen, og det tolker jeg som om det er dialog på gang. Klubben har det trangt økonomisk, og jeg vet ikke hva Edwin legger fram av økonomiske krav, sier Sandstø til NTB.

Målorgie

Nederlenderen scoret tre mål søndag og sendte Odd inn i medaljestriden. Seieren var Odds annen i serien etter det pinlige 0-5-tapet for Sogndal tidligere i måneden. Sist helg ble Lyn slått 2-0 på Ullevaal, før Odd røk ut av cupen med hjemmetap mot Ørn-Horten. Skienslaget svinger altså veldig i prestasjonene.

Van Ankeren startet målorgien fra 11-meteren etter at Sebastian Henriksson ble holdt inne i gjestenes straffefelt 19 minutter ut i kampen. 35 minutter ut i omgangen viste 34-åringen klasse da Christian Flindt Bjerg la en kort corner til van Ankeren, som forserte inn i 16-meterområdet og plasserte ballen lekkert i lengste hjørnet til LSK-keeper Per Magne Misund.

Trippel

Etter 75 minutters spill fullbyrdet nederlenderen verket med sin tredje scoring i kampen. Van Ankeren kom alene med Misund og tuppet ballen mellom beina på sisteskansen.

Edwin van Ankeren kom til skienslaget for to sesonger siden. Han har tidligere vært profesjonell fotballspiller i Nederland (PSV og Zwolle), Belgia (Aalst og Ekeren) og Frankrike (Guingamp).

Odds 19 år unge stortalent Martin Wiig satte inn 4-0-målet etter 78 minutter. Alene mot Misund plasserte han ballen kaldt forbi keeperen. Kampens prestasjon sto danske Christian Flindt Bjerg for. Seks minutter før full tid ladet 29-åringen skuddfoten og smelte ballen i tverrliggeren, via ryggen til Misund og i mål til 5-0.

(NTB)