EKSKLUSIVT MØTE:  Therese Johaug flankert av Ole Jørgen Halvorsen (t.v.) og Fredrik Oldrup Jensen (t.h.) på Kragerø Resort. FOTO: WILL SMITH
EKSKLUSIVT MØTE: Therese Johaug flankert av Ole Jørgen Halvorsen (t.v.) og Fredrik Oldrup Jensen (t.h.) på Kragerø Resort. FOTO: WILL SMITHVis mer

Odd-helter møtte Johaug: - Håper vi har fått en ny fan

- Skulle krysse fingrene for oss.

(Dagbladet): Her får spillerne på serieleder Odd - Ole Jørgen Halvorsen og Fredrik Oldrup Jensen - et eksklusivt møte med Therese Johaug. Stedet er Kragerø Resort, der skistjerna holdt et foredrag for Odd og klubbens samarbeidspartnere tirsdag.

- Det var veldig interessant. Måten vi og skilandslaget jobber på er egentlig ganske likt, sier angrepsspiller Halvorsen til Dagbladet.

- Hvordan syntes Johaug det var å møte spillere fra serieleder Odd?

- Hun lovet å krysse fingrene for oss. Jeg håper vi har rekruttert en ny Odd-fan. Hun er i alle fall hjertelig velkommen. Hun skal til og med få en drakt, sier Halvorsen og smiler.

Lagfølelse Møtet fant sted på Kragerø Resort. På fagspråket kalles happeningen for business-to business-sammenkomst. Johaug og manageren holdt foredrag i rundt halvannen time, ifølge Halvorsen.

- Skilandslaget har jobbet mye med lagfølelse og hvordan de skal fungere sammen. Mye av dette kjennetegner også vår suksess i Odd, sier han.

- Hun dro fram samholdet, vennegjengen og prestasjonsgruppa. De har det bra sammen og hjelper hverandre. Samtidig jobber hun mer med detaljer på mange områder, og setter seg litt klarere mål.

- Men der er det litt annerledes å være fotballspiller. Hun kan spisse formen inn mot et mesterskap. Som fotballspiller må du være i form helg etter helg i åtte måneder.

Jobber profesjonelt - Gikk det et lys opp for deg angående treningsmengder?

- Egentlig ikke. Det er ikke slik at fotballspillere bare er i solarium og spiller Playstation. Vi jobber veldig profesjonelt, men trener naturligvis litt annerledes.

- Johaug kan gå på ski i fire timer. Du kan ikke spille fotball i fire timer. Da vil det gå utover muskulaturen i lysken og lårene. Vi kan ikke måle oss med mengdene til skiløperne. Men vi trener ganske hardt og intensivt.

Nyter tabelltoppen Halvorsen og Odd nyter tilværelsen på toppen av tabellen. I kveld møter laget Skotfoss i første runde av cupen. Halvorsen skal ikke spille selv, men hvile før møtet mot Mjøndalen lørdag.

- Jeg tror det blir en folkefest. Dette er cupens sjarm, sier angrepsspilleren.

Han fortsetter:

- Jeg tror det blir grei skuring. Vi har fått en flott start på sesongen, og nå gjelder det å gjenskape prestasjonene. Vi har fortsatt litt å gå på spillemessig.

- Men både innsatsen og lagmoralen er bra. Alle gir hundre prosent, og vi håper på medalje, sier Halvorsen til Dagbladet.