HOLDT UNNA ETTER RØDT KORT: Fredrik Semb Berge (midten) fikk rødt kort i eliteseriekampen mellom Odd og Sarpsborg 08 på Skagerak arena. Likevel holdt hjemmelaget unna de siste 20. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
HOLDT UNNA ETTER RØDT KORT: Fredrik Semb Berge (midten) fikk rødt kort i eliteseriekampen mellom Odd og Sarpsborg 08 på Skagerak arena. Likevel holdt hjemmelaget unna de siste 20. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Odd holdt unna med en mann mindre: - Vi må prestere bedre

Men Fagermo er fornøyd med poengdeling etter det røde kortet.

Odds Fredrik Semb Berge fikk marsjordre med tjue minutter igjen av kampen mot Sarpsborg, men gjestene utnyttet ikke overtallet og dermed endte det 0-0 i Skien.

Etter en sjansefattig første omgang kokte det i Skien da Berge fikk sitt andre gule kort etter to taklinger på Jonas Lindberg i det 50. og 66. minutt.

– Jeg har ikke sett situasjonen, men det er dumt å få et gult kort når man har ett fra før, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

Sarpsborg presset tabelltoer Odd bakover, men hjemmelaget og en god Sondre Rossbach holdt unna og sikret poengdeling på hjemmebane.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi ikke slipper inn mål med ti mann. Vi spilte 20 minutter med en mann mindre, så det skulle bare mangle at de presset oss. Jeg er fornøyd med ett poeng når det røde kortet først kom, oppsummerte Odd-treneren.

Rosenborg vant sin kamp i den 20. serierunden. Skien-laget ligger dermed hele elleve poeng bak serielederen.

– Det viktigste nå er at vi må heve oss og bli bedre. Vi må prestere bedre rett og slett, avslutter Fagermo.

Redningsshow

Sarpsborg på sin side ligger som nummer seks, seks poeng bak Odd på annenplass.

– Det var en jevn kamp og etter det røde kortet føler jeg vi tar over. Vi er likevel ikke flinke nok til å skape store nok sjanser. Vi skulle scoret et mål og tatt med oss en seier her, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2.

En mesterlig redning av Odd-keeper Rossbach var det eneste som hindret Sarpsborg-scoring etter 26 minutter. Kristoffer Tokstad spilte til Patrick Mortensen som etter en kjapp vending brant til. Skuddet hadde god retning, men Rossbach parerte fint.

Like før pause fikk Odd sin eneste mulighet i første omgang. Den var til gjengjeld enorm. Espen Ruud la ut 45 grader til Oliver Berg, men sistnevntes skudd gikk i krysstanga og ut.

Rødt kort

Etter 50 minutter fikk Odds Fredrik Semb Berge gult kort for å takle Lindberg. Og da forsvareren 16 minutter senere taklet samme mann på vei gjennom, fikk han se sitt andre gule for dagen.

Odd måtte dermed spille de siste tjue minuttene med én mann mindre.

Sarpsborg testet Rossbach da Lindberg fikk avslutte fra knappe åtte meter, men keeperen gikk seirende ut av den duellen.

Bortelaget fortsatte å trykke på mens Odd satset på kontringer, men det ebbet ut med 0-0 og poengdeling i Skien.

(NTB)