Odd kneblet Molde

Odd kom til Molde Stadion med et ønske om å ta med seg ett poeng tilbake til Skien. Det klarte de.

Toppkampen mellom lagene på 2. og 3. plass på tabellen ble aldri det fyrverkeriet over 8000 tilskuere hadde håpet å få oppleve. Molde forsøkte seg, men Odd var dyktige og dro ned tempoet drastisk. Skienslaget så ut som et lag som kom for å plukke med seg ett poeng, og det klarte de, uten altfor store problemer.

Det har trolig vært mer hyggelig på konserter i Molde de siste dagene enn det var på stadion i ettermiddag. Der var det lite å glede seg over, og norsk fotball har et problem i forhold til sitt publikum når Tippeligaens nest beste og tredje beste lag serverer en så dårlig forestilling.

- Vi driter i hva publikum sier her oppe. Vi gikk inn for å gjøre Molde dårlige og for å få med oss det ene poenget hjem, sa Odd-trener Arne Sandstø etter kampen.

Om Odd fullstendig mangler respekt for et publikum som bruker av tiden sin til å gå på fotballkamp, bekreftet Sandstø at respekten for Gunder Bengtssons spillere var stor. Ifølge treneren var dette årsaken til at laget la seg med ni spillere i forsvaret og bare unntaksvis viste vilje til å slippe seg løs framover.

- Vi er godt fornøyd med den defensive jobben vi gjorde, sa Sandstø.

Molde forsøkte innledningsvis, men var for feige og for statiske. Molde-trener Gunder Bengtsson medga at Odds forsvarsspill ødela mye.

Best før kampen

De beste Molde-spillerne i denne kampen var ungdommen i Jazzlogen som serverte gladjazz før kampen. Etterpå var det slutt.

I første omgang var det en eneste skikkelig sjanse, da fotballkampens bestemann, Christian Flindt Bjerg, reddet et hardt skudd fra Daniel Berg Hestad på streken. Samme Bjerg hadde en stuss i tverrliggeren og var nær ved å score direkte fra corner. Da var Moldes Magne Hoseth redningsmannen. Også Alexander Aas var frampå med et skudd for Odd, som Molde-keeper Jakup Mikkelsen så vidt reddet.

Hos Molde var Magne Hoseths innhopp det som varmet mest i en bedrøvelig forestilling. Hoseth hadde et langskudd i tverrliggeren og reddet Molde fra bakmål. Han gjorde mye fikst, men ble tatt hardt av Odd-spillerne - som forlot Molde stadion med ett poeng og tre gule kort.

Det er overraskende at trener Gunder Bengtsson kan la en slik spiller sitte på benken i en hel omgang før han slipper innpå.

Molde - Odd Grenland 0-0

Molde stadion, 8137 tilskuere.

Dommer: Frode Kvam, Strindheim.

Gult kort: Brede Bomhoff, Christian Flindt Bjerg, Jan Gunnar Solli, Odd.

Molde (4-4-2): Eddie Gustafsson - Trond Strande, Tobias Carlsson, David Ljung, Knut Anders Fostervold - Anders Hasselgård (Magne Hoseth fra 46.), Karl Oskar Fjørtoft (Olafur Stigsson fra 57.), Daniel Berg Hestad, Bjarni Thorsteinsson (Fredrik Gustavson fra 75.) - Andre Schei Lindbæk, Bernt Hulsker.

Odd Grenland (4-3-3): Erik Holtan - Alexander Aas, Ronny Deila, Jan Frode Nornes, Brede Bomhoff - Morten Fevang, Bent Inge Johnsen, Christian Flindt Bjerg - Jan Gunnar Solli, Kim Larsen, Espen Hoff (Anders Rambekk fra 81.).

Sommerferien er over - diskuter Tippeligaen

VANT ETT POENG: Christian Flindt Bjerg og Odd tok med seg ett poeng hjem til Grenland. Akkurat slik de håpet på.
INGEN JUBEL I DAG Schei Lindbæk, Hulsker og 8000 tilskuere hadde lite å juble for i dag.