Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odd knuste Lyn

Vant 4-1.

TOMÅLSSCORER: Peter Kovacs scoret Odd Grenlands to siste mål i nedsablingen av Lyn. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX.
TOMÅLSSCORER: Peter Kovacs scoret Odd Grenlands to siste mål i nedsablingen av Lyn. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX. Vis mer

|||Det tok litt tid, men etter hvert ble klasseforskjellene mellom Odd Grenland og Lyn Oslo tydelig.

Til slutt vant skienslaget hele 4-1 søndag.

Allerede nedrykksklare Lyn åpnet friskt på bortebane.

Etter tre minutter kom Erling Knudtzon alene med Odd-keeper Arni Gautur Arason. Men Lyn-spilleren fikk ballen litt for langt foran seg, og Arason reddet.

Utover i omgangen tok hjemmelaget mer og mer over.

I det 35. minutt fikset Simen Brenne 1-0 til Odd etter at han fikk ballen i føttene etter en kort utboksing av Lyn-keeper Arnar Darri Petursson.

14 minutter ut i annen omgang kunne Davy Claude Angan sikkert putte til 1-1, etter at ivorianeren fikk en god ball av lagkamerat Jo Inge Berget ved 16-meteren.

Men en utligning til tross, Lyn fikk ikke den vitamininnsprøytingen laget sårt trengte.

I stedet fikk Odd lynkjapt score både ett og to mål på ett minutt.

På et frispark rotet Lyn-keeper Petursson vekk ballen slik at Steffen Hagen kunne pirke inn 2-1 til hjemmelaget. Like etterpå var det Mads Dahm som ga bort ballen til Péter Kovács, som med en småfrekk chip loppet inn Odds tredje mål for dagen.

- Hevet oss

- Seieren satt langt inne, men vi hevet oss betraktelig i annen omgang. Vi måtte ha tre poeng i håp om å sikre oss fjerdeplassen. Vi straffet Lyn på de feilene de gjorde, og til slutt vant vi fortjent, sa assistenttrener Jan-Frode Nordnes etter kampen.

Lyn-trener Gunnar Halle mente personlige feil til slutt ga Odd en storseier.

- Etter at vi utlignet gjorde vi flere grove feil som kostet oss dyrt. Det har egentlig vært gjennomgangsmelodien i år, sa Halle.

To minutter på overtid stanget Kovács inn 4-1 fra fem meter etter et godt innlegg fra Jacob Sørensen.

Dermed står ungareren med 15 eliteseriemål og er fortsatt med i kampen om toppscorertittelen.

RBKs Rade Prica leder an med ett mål mer før sesongens siste serierunde neste helg.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media