Odd kom tilbake

Odd Grenland lå under 0-3 mot Sogndal, men ga seg aldri og klarte 3-3.

Det var Odd-kapteinen selv, Jan Frode Nornes, som ordnet poengdeling med sin scoring to minutter på overtid. Det er ikke hver dag Nornes får nettkjenning. Sist gang var i 2000.

- Vi er alle selvsagt råfornøyde med det ene poeng, og at vi fortsatt er med i kamp om medaljer.

Nornes var på en sjelden visitt oppe i Sogndal-forsvaret i sluttminuttene. Han skjønte at det var muligheter etter som Christian Flindt Bjerg ladet kanonen.

- Jeg visste ikke om jeg orket å løpe så langt, men visste at det var en sjanse for retur når Christian hadde ballen og ville skyte. Det var moro med scoring. Jeg var rett mann på rett seg, sa Nornes.

Vertene var uvanlig tamme og lot gjestene fra Sogndal komme veldig lett til

Misset på straffe

1-0 kom etter ni minutter hvor Kristian Ystaas var sist på ballen. Fem minutter ble det 2-0 på en kjempefrispark fra Robbie Russel. To mål på to muligheter var sterkt av gjestene.

Odd Grenland slet med å overliste en god Terje Skjeldestad. Heller ikke straffe klarte de å utnytte til tellende resultat.

Laget bommet på sitt femte straffesparket for året, og denne gangen var det Edwin van Ankeren som var synderen.

Da Ystaas gjore sitt andre mål for dagen minutt før pause virket det hele mørkt og det meste kjørt for Odd. Men headingen fra Morten Fevang like etter pause gjorde at laget kom inn i kampen igjen.

Senere var det Christian Flindt Bjergs tur til å redusere. Utligningen lå også lenge i luften før Nornes scoring. Men Terje Skjeldestad presterte tre-fire ganger helt fantastiske redninger.

Han måtte imidlertid slippe skuddet fra Flindt Bjerg som Nornes scoret på

Kouakous tredje røde

Hvorfor Sogndal slapp Odd inn i kampen igjen var mye på grunn av Raoul Kouakous tredje røde kort denne sesongen. Den tøffe midtstopperen fikk marsjordre etter 67 minutter, og det bar helt tydelig avslutningen av kampen preg av.

- Vi har tatt poeng i åtte strake kamper. Vi er heldige som klarer å få med oss poengene. Scoringen i sluttsekundene er slikt som skjer, sa Skjeldestad.

(NTB)