DUELL: Fredrik Semb Berge og Vebjørn Hoff i duell i kampen mellom Odd og AaFK. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
DUELL: Fredrik Semb Berge og Vebjørn Hoff i duell i kampen mellom Odd og AaFK. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Odd scoret tre mål for første gang i Eliteserien

Odd ledet 3-0, men holdt på å kaste bort seieren: - Burde anmeldes for tapsforsøk

AaFK nærmer seg playoff-plass.

  • Odd - AaFK 3-2 (2-0)

Odd sørget mandag kveld for at AaFKs vonde resultatrekke ble forlenget. Sunnmøringene har ikke vunnet siden 25. juni, og står nå med fem tap og tre uavgjort på sine åtte siste kamper.

Men det ble ingen parademarsj for Odd, selv om det lenge så slik ut. Da det var spilt 60 minutter ledet hjemmelaget 3-0, men åtte minutter senere sto det 3-2.

- Vi mister det helt i 20 minutter, og kampen kunne bikket begge veier. Vi scorer i hvert fall tre mål i dag, det skjer ikke så ofte, sier Jone Samuelsen til MAX.

- Spillerne burde anmeldes for tapsforsøk. Vi var direkte svake i første halvdel av andre omgang, og det holder rett og slett ikke. Det er tøft gjort av AaFK å ha en offensiv inngang til kampen her i Skien, var Dag Eilev Fagermos dom over kampen.

Umiddelbar ledelse

Odd brukte kun tre minutter på å ta ledelsen over AaFK på Skagerak Arena. Etzaz Hussain snappet ballen foran keeper Andreas Lie, som felte midtbanespilleren. Dommeren pekte på krittmerket, og Jone Samuelsen gjorde seg klar fra 16-meteren.

Veteranen sendte ballen trygt forbi Lie, og innok posisjonen som Odds toppscorer denne sesongen. Midtbanespilleren har derimot bare scoret tre mål. Skienslaget var Eliteseriens minstscorende før kampen mot AaFK med sine 16 nettkjenninger.

FEIRING: Odd jubler for scoring på Skagerak Arena.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FEIRING: Odd jubler for scoring på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Selvmål

En ekte pangstart på kampen, og det roet seg på ingen måte ned.

Kampen bølget fram og tilbake, og begge lag hadde store muligheter. Andreas Lie måtte vise seg fram med et par mesterlige redninger i de påfølgende minuttene, mens kun en redning på strek hindret AaFK fra å utlikne.

Det var derimot Odd som tok neste stikk også.

Oliver Berg slo ballen inn i feltet fra dødlinjen, og Daníel Leó Grétarsson sklidde ballen inn i eget mål bak en utspilt Lie.

Tre mål for første gang

Da lagene møttes i Ålesund tidligere denne sesongen endte det med storseier til hjemmelaget. Til slutt sto det 5-1 på måltavla i sunnmørsbyen.

Denne gangen var det Odd som fikk best uttelling.

For første gang denne sesongen klarte nemlig skienslaget å score tre mål i en eliteseriekamp.

To minutter etter at lagene kom tilbake på banen etter pause kom lagets 3-0-scoring. Hussain slo et frispark inn i feltet, hvor Elbasan Rashani fikk slengt fram et bein og styrt ballen i mål.

Sjette straffemål

En halvtime før full tid fikk imidlertid AaFK et lite håp om et comeback.

Mustafa «Mos» Abdellaoue ble revet ned av Rashani i feltet, og spissen tok selv ansvar fra straffemerket.

«Mos» er nærmest blitt som en straffeekspert å regne denne sesongen, og også denne gangen var han trygg fra 11 meters hold. Spissen er AaFKs toppscorer med 12 mål denne sesongen, og seks av disse har kommet på straffe.

Dette er for øvrig samme antall mål som Nicklas Bendtner og Bjørn Bergmann Sigrudarsson har i år. De tre ligger nå på 3. plass på toppscorerstatistikken, tre mål bak ledende Ohi Omoijuanfo.

Nytt selvmål

Men AaFK var ikke ferdig der. Et lite håp ble til et realistisk mål da Fredrik Semb Berge sendte ballen i eget nett for tredje gang denne sesongen.

Thanasis Papazoglou headet hardt mot lengste hjørne, men Sondre Rossbach fikk akkurat en hånd på den.

Keeperens redning gikk derimot via «Mos», og så via Semb Berge og i mål. Det endte derimot til slutt 3-2 til Odd i Skien.

- Det er alfor lett å score på oss, og alle målene er av den enkel og billige sorten. Det står respekt av det vi gjør i andre omgang. Det blir mange poeng hvis vi gjør det slik fremover, sier AaFK-trener, Trond Fredriksen, til MAX.

Nærmer seg kvalifiseringsplass

Seieren sendte Odd opp på 6. plass og doblet avstanden til AaFK, som er langt verre stilt før sesongens avsluttende fase.

Sunnmøringene ligger kun to poeng foran Sogndal på playoff-plass til 1. divisjon. Fylkesrival Kristiansund har like mange poeng som Sogndal, og veien nedover er altså kort for AaFK.

Kommende serierunde tar de imot Sogndal i Ålesund. En kamp som vil være svært viktig å vinne for begge lag.