Odd lekte med Aalesund

ODD AALESUND 3-0: Bursdagsguttene herjet foran mål for Odd Grenland søndag. Det gjorde situasjonen høstmørk for Aalesund.

Odd vant 3-0. Alexander Aas feiret 25-årsdag lørdag mens Ronny Deila fylte 28 søndag.

Begge kunne med god samvittighet unne seg en trivelig søndagskveld etter en ny hjemmeseier.

Aas headet inn 1-0 etter at Aalesunds keeper Kim Deinoff bokset ballen rett opp i luften etter en corner fra Christian Flindt Bjerg.

Deinhoff misset totalt seks minutter før pause. Han bommet helt på et innlegg fra Flindt Bjerg. Det takket Deila for: 2-0 ved pause.

- Jeg har hele tiden hatt tro på at vi vil ta medalje, og den ble styrket etter dagens kamp. Men jeg er irritert over at vi brenner tre virkelig store sjanser. I fortsettelsen må vi bruke innsiden av hodet mer, sa Odd-trener Arne Sandstø.

Mot bronse?

Flindt Bjerg kronet en flott dag på Odds midtbane med et knallmål ti minutter før slutt. Han skrudde et skudd opp i krysset til 3-0.

Aalesund var for det meste et sørgelig skue. Gjestene skapte svært lite i angrep og er nå tilbake som desidert bunnlag i eliteserien.

- Vi slipper inn tre mål på dødballer, noe som ikke skal skje med vår høyde og muskelkraft i forsvar. I dag spilte vi «junioraktig» fotball og det holder ikke, sa AaFK-trener Ivar Morten Normark.

Odd hadde to avslutninger i stolpen og misbrukte i tillegg et par andre gedigne muligheter.

Seieren kunne med andre ord vært klart større. Odd holder bronseplassen, men presses om den posisjonen av flere lag.

For Aalesund ser det ikke bra ut. Det må skje noe radikalt for at nykomlingen skal redde plassen.