JUBEL: Odd tok tre viktige poeng hjemme mot Haugesund. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
JUBEL: Odd tok tre viktige poeng hjemme mot Haugesund. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Odd leverte da alle rivalene sviktet: - En kjemperunde for oss

Oliver Occean (34) scoret sitt første mål på over to måneder da Odd slo Haugesund 2-1 og kastet seg for fullt inn i kampen om seriesølvet igjen.

31 minutter var spilt da canadieren banket inn 1-0 på spektakulært vis. En Odd-kontring endte opp hos 34-åringen, som knallet ballen i krysset med høyrefoten fra rundt 18 meters hold.

Scoringen var litt av en suser. Det var Occeans første seriemål siden 7. august og hans niende for sesongen.

– I dag fungerte skuddfoten bra. Jeg er fornøyd med tre poeng. Dette ble en kjemperunde for oss, sa Occean til TV 2.

Bare to minutter senere var Occean sentral igjen. Dommer Dag Vidar Hafsås mente at Nemanja Tubic rev i trøya til Occean, og han dømte straffe. TV-bildene viste av Occean og Tubic var omtrent like gode, men dømt er dømt.

Fredrik Nordkvelle var sikkerheten selv fra krittmerket.

– Han nektet meg ballen. Klar straffe etter min mening, mente Occean.

Nummer tre

Odd trengte definitivt denne seieren etter en tung høst. Laget hadde ikke vunnet på sine fem siste hjemmekamper, og på de 12 siste kampene er det bare blitt tre seirer totalt.

Med tre poeng er Odd på 3.-plass med samme poengsum som sølvplasserte Brann. Molde på 4.-plass har 42 poeng.

– Vi forsvarte oss bra. Det var den siste halvtimen i første omgang som sikret oss poengene. Etter at Occean scoret var vi gode i en periode, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Heldig

Odd stilte uten Fredrik Oldrup Jensen, Jone Samuelsen og Rafik Zekhnini, og det var bortelaget som kom best i gang i Skien. Haugesund brente flere gode sjanser, men mistet en del piff da Odd fikk inn to mål i løpet av tre minutter.

2-0-ledelsen holdt lenge. Først i det 77. minutt kom reduseringen. Vegard Skjerve tråklet seg fint gjennom Odds forsvar og scoret sikkert bak sisteskansen Sondre Rossbach. Forarbeidet ble gjort av den kommende Odd-spilleren Torbjørn Agdestein.

Haugesund har heller ikke hatt noen stor høst og står uten seier på de sju siste kampene. Laget er på 5.-plass med 41 poeng.

– Vi kunne fort ha fått med oss et poeng her, sa Haugesunds trener Andrea Loberto.

(NTB)