EUROPA-EXIT: En deppet Jone Samuelsen under kampen mot Pas Giannina på Skagerak Arena.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
EUROPA-EXIT: En deppet Jone Samuelsen under kampen mot Pas Giannina på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Odd med ellevill opphenting, så kom smellen: - Kan ikke huske bitrere tap

Dag-Eilev Fagermo knust etter at Odd ble slått ut i ekstraomgangene. 

  • Odd - PAS Giannina 3-1 (3-4 sammenlagt)

(Dagbladet): Odd hadde en blytung oppgave foran seg torsdag kveld etter å ha tapt 3-0 mot PAS Giannina i den første kampen av europaliga-kvalifiseringens andre runde.

Tippeliga-toeren måtte angripe på hjemmbane og score flere mål for ta seg videre.

Etter en svak start på kampen løftet Odd seg flere hakk i andre omgang og scoret to kjappe mål signert Fredrik Nordkvelle og Bentley.

Vertene presset på for en tredje scoring utover i omgangen, og bare ett minutt før slutt eksploderte det på Skagerak Arena da Odd-veteran Espen Ruud satte inn 3-0 til vertene, og sikret ekstraomganger.

Slapp inn mål i det 98. minutt

Skiens-publikummet turte på dette tidspunktet å håpe på "det umulige" - at Odd skulle ta seg videre.

Men i det 98. minutt kom smellen.

En Giannina-spiller hoppet over ballen som kom inn i feltet. På syv meter sto Leonardo Koutris helt alene og pirket ballen i mål.

På tribunene sto fortvilte Odd-supportere og måpte. På andre siden hoppet de tilreisende Giannina-supporterne av glede. Flere mål ble det ikke i kampen.

-Surt

– På dette nivået kan jeg ikke huske et bitrere tap. Jeg var sikker på at vi skulle ta det hjem etter 3-0, men med et baklengsmål ble det vanskelig, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 og fortsetter:

- Jeg synes vi var gode, opp mot vårt beste, men vi ryker ut når vi slipper inn totalt fire mål på personlige feil. Og det er surt. Vi burde vært videre nå.

Det var imidlertid ikke bare Skiens-laget som fikk europadrømmen knust på fryktelig vis. Strømsgodset klarte ikke å avansere fra europaligaens andre kvalifiseringsrunde etter at Sønderjyske scoret på overtid i andre ekstraomgang.