Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odd med i sølvkampen etter superinnspurt

Jone Samuelsen avgjorde på overtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jone Samuelsen avgjorde på overtid i 4-3-kampen mot Sandefjord i oppgjøret ingen kunne tape.

Kampen mellom medaljekandidat Odd og tabelljumbo Sandefjord var en duell ingen av lagene hadde råd til å tape. Odd ville med seier henge med i medaljekampen. Sandefjord var avhengig av poeng for å spise innpå Start som er på kvalifiseringsplass.

Kampen bar preg av at begge lag ønsket tre poeng. Odd var klart best før pause, men slet med å omsette de mange sjansene i mål. Pau Morer og Sandefjord var på en sjelden visitt på Odds banehalvdel etter 17 minutter, og spanjolen slo tunnel på en Odd-spiller før han tuppet ballen i mål.

Odd svarte kun minutter senere da ingen passet på Jone Samuelsen inne i feltet. Samuelsen kunne ta ett touch og kontrollert sette ballen i nota.

Målfest Hjemmelaget gikk oppskriftsmessig opp i 2-1 ti minutter ut i 2. omgang da Pape Paté Diouf scoret. Spanske Morer var ikke ferdig for kvelden, og tuppet ballen nok en gang i mål etter 62 minutter.

I sluttminuttene kastet begge lag fram folk i håp om å få vinnermålet. Sandefjord så ut til å få det da Jean Alassane Mendy satte inn 2-3 etter 86 minutter. Olivier Occean utlignet kun minuttet senere, og Jone Samuelsen ble dagens helt da han på mistenkelig likt vis som ved 1-0-scoringen satte inn 4-3 til ellevill jubel fra Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Dystert Seieren gjør at Odd har 51 poeng på fjerdeplass og er med for fullt i kampen om medalje og europacupspill.

FORTSATT MED: Jone Samuelsen avgjorde på overtid i 4-3-kampen mot Sandefjord i oppgjøret ingen kunne tape.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FORTSATT MED: Jone Samuelsen avgjorde på overtid i 4-3-kampen mot Sandefjord i oppgjøret ingen kunne tape. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

For Sandefjord er situasjonen dyster. Med 16 poeng har de fortsatt en teoretisk mulighet til å komme opp på 22 poeng, som Start har på kvalifiseringsplass. Da avhenger det at Start taper sine to gjenværende kamper samt at Sandefjord vinner sine.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!