Odd mener de fortjente pipekonsert

- En del av gamet. Les lokalrunden

(Dagbladet.no): Odd-trener Gaute Larsen ble pepet av egne fans i pausen, men forstår supporternes fortvilelse.

Lillestrøm-trener Tom Nordlie har et bredt følelsesregister å spille på. I pausen på Åråsen i går knelte han og forsøkte å rose spillerne til å snu 0-2 mot Tromsø.I Sandefjord hadde tyske Thomas Sobotzik endelig familien på plass på Komplett.no stadion, men etter tapet mot Vålerenga gruet han seg til å komme hjem til sin sju år gamle sønns spørsmål.

Dette skriver lokalavisene om gårsdagens kamper i 20. runde i Tippeligaen:

Lillestrøm - Tromsø 0-3

Lillestrøm fikk en tidlig utvisning og straffe mot seg, og lå under 0-2 til pause mot Tromsø. Tom Nordlie fortalte etter kampen at han aldri har jobbet så hardt i en pause.

Ifølge Romerikes Blad gikk Nordlie ned på knærne i garderoben. Og det var ikke ukvemsord som flommet ut av munnen.

- Vi bestemte oss for å vise publikum hva vi er laget av. At de sterkeste reiser seg, og ikke graver seg ned. Jeg ga gutta masse ros, sier Nordlie til avisa.

Men selv ikke skryt fungerte. Rett etter pause punkterte Tromsø kampen med sin tredje scoring. Resten av kampen brukte Nordlie på å tenke på hvordan han skal få gutta i gang igjen. Og løsningen blir ikke å blåse opp elendigheta.

BLE PEPET UT: Odd-trener Gaute Larsen (t.v.) forsto pipekonserten mot ham da han snakket over høytaleranlegget i pausen. Her er han betenkt sammen med kollega Arne Sandstø etter 1-5-tapet mot Stabæk. Foto: Scanpix
BLE PEPET UT: Odd-trener Gaute Larsen (t.v.) forsto pipekonserten mot ham da han snakket over høytaleranlegget i pausen. Her er han betenkt sammen med kollega Arne Sandstø etter 1-5-tapet mot Stabæk. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi samler i hvert fall ikke gutta til noe krisemøte. Nå må vi jobbe med å få spillerne opp igjen, for det er nå vi må vise hva vi er laget av. Vi greide det etter tapet i Luxembourg, og da er alt mulig, sier han.

Tromsøs Lars Iver Strand storspilte etter to kamper på tribunen for landslaget, og sier han ble tent av tilskuerrollen.

- Jeg hadde i hvert fall jævlig lyst til å spille fotball igjen. Jeg liker ikke noe særlig å sitte og se på kamper på den måten, sier han til Nordlys.

Nå mener Strand det er slutt på å frykte nedrykk for TIL denne sesongen.

- Dette var en utrolig viktig seier for oss. Og vi skal være ferdig for i år med tabbene hjemme. Så jeg ser i hvert fall ikke nedover på tabellen, sier han.

Lyn - Viking 2-3

Dagsavisen registrerer at Lyn ligger «faretruende nær nedrykksstreken». Spesielt ettersom de endte med uvanlige null poeng hjemme på Ullevaal.

- Uansett hvem vi møter i fortsettelsen, vil det bli tette og jevne kamper. Sånn er det i denne serien. Alle kampene vil ha nerve. Så blir det de som håndterer den nerven best som vinner, sier Henning Berg.

En av de viktige spillerne bak Vikings viktige seier, var Alexander Ødegaard. Han har fått lite tillit og også fått til lite på bortebane i år. I går kom han inn ved pause, scoret ett mål og var med å snu kampen.

Likevel tør han ikke mer enn å håpe på en startplass i neste kamp.

- Jeg håper å starte, men forventer det ikke, sier Ødegaard til Rogalands Avis.

Trener Uwe Rösler svarer heller ikke direkte på spørsmålet om startplass.

- Han tar stadig nye steg, bare se på hvordan han jobbet hjemover mot slutten av kampen. Alexander har forstått at fotball ikke bare handler om offensiv fotball, men også defensiv. Hvis du ser på hvordan han har vært de siste to årene, synes jeg vi i trenerteamet har gjort en veldig bra jobb, sier tyskeren.

Odd Grenland - Stabæk 1-5

Totalslakt på hjemmebane er ikke hva et Odd i desperat poengnød trenger. Men når det først går så ille som i går, har trener Gaute Larsen full forståelse for at publikum lufter sin misnøye. Som da de pep mot ham da han ble intervjuet på høytalerne i pausen.

- Det er helt naturlig at det er forventninger til et hjemmelag. Det er mange følelser i sving, og dette er en del av gamet som både vi trenere og spillerne må leve med, sier han til Telemarksavisa.

- Pipekonsertene er forståelig. Og innsatsen er så svak at jeg skjønner godt at folk ikke kommer for å se på dette, sier Morten Fevang.

I naboavisa Varden, legger Jan Tore Amundsen seg minst like flat, og tar rett og slett på seg hele skylda etter to tabber.

- Jeg må være mann nok til å ta på meg skylden og be alle supportere om unnskyld. Det jeg gjorde var rett og slett utilgivelig - to ganger, sier han.

I Stabæk føler man at godformen fra i vår er tilbake, og det kan bety kamp om de aller gjeveste plassene utover høsten.

- Nå spiller vi vårt eget spill igjen, og da er det få lag som slår oss når vi har dagen. Dette var et stort skritt i riktig retning, sier Daniel Nannskog til Asker og Bærums Budstikke.

Sandefjord - Vålerenga 1-3

Sandefjords tysker Thomas Sobotzik gledet seg over at familien omsider var på plass på tribunen for å se ham spille for sin nye klubb, men etter tapet mot Vålerenga var han ikke like begeistret.

- Det er utrolig godt at familien endelig har kommet til Sandefjord, men nå som sønnen min så at vi tapte, må jeg forklare hvorfor før han legger seg. Det er et forhør jeg ikke ser fram til. Han er syv år og stiller skarpe spørsmål, sier han til Sandefjords Blad.

Vålerenga har nå fått godt pusterom til nedrykksstriden, og kan vie mer energi til Uefa-cupspill.

De gremmes imidlertid over at mannen bak de to siste målene i går, serbiske Bojan Zajic, ikke kan spille i europacupen ettersom han har spilt for Partizan Beograd i europacup denne sesongen.

- Jeg er nesten forbløffet over kvaliteten i det han leverer, sier trener Harald Aabrekk til Dagsavisen.

- Det forarbeidet han viser er fenomenalt, sier Morten Berre.

Fredrikstad - Brann 0-4

Fredrikstad dominerte før pause, men klarte ikke å få uttelling. I stedet kom de på banen i andre omgang bare for å bli rundspilt av serielederen.

«Det var en fantastisk morsom 1. omgang, hvor rødbuksene gjorde alt bortsett fra å score. Etter pause falt FFK sammen som et korthus og ble nedverdiget av Brann som virkelig fikk tent gullhåpet,» skriver Fredrikstad Blad.

- Det var frustrerende å se hvordan vi kunne falle så kraftig sammen. Noe lignende har jeg ikke opplevd under min tid i klubben, sier trener Anders Grönhagen til avisa.

I Bergen forsøker man å holde hodet kaldt selv om et norsk spilleselskap har begynt å betale ut premiene til dem som har tippet Brann som seriemester.

Men Thorstein Helstad tillater seg en liten feiring. Ikke for seriegull, og heller ikke for to scoringer i går. Han er mest opptatt av at han fant tilbake til gamle toner med Azar Karadas, som kom inn som innbytter og scoret.

- Ja, det satt som et skudd fra start av med Azar og meg. Det var som i gode, gamle dager, sier Helstad til BA.

PRØVDE ALT:</B> Tom Nordlie gikk ned på knærne foran spillerne sine i pausen, men klarte ikke å forhindre LSK-tap.
FRYKTET SØNNENS DOM: Sandefjords Thomas Sobotzik gruet seg til å forklare tapet mot Vålerenga for sin sjuårige sønn.