SCORET: Trond Olsen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
SCORET: Trond Olsen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer

Odd misbrukte muligheten:- Det er frustrerende

Bodø/Glimt med lekker snuoperasjon mot Odd. 

  • Bodø/Glimt - Odd 2-1 (1-1).

BODØ/ OSLO (Dagbladet): - Det er en jevn kamp. Vi har mye ball, men sliter med å skape de store sjansene. Vi får ikke spillet vårt til å flyte som vi vet vi kan på vårt beste, og det er frustrerende at vi drar herfra med null poeng , sier Fredrik Oldrud Jensen til TV 2 etter tap mot Bodø/Glimt

For skiensklubben tok en tidlig ledelse på Aspmyra, men maktet bare å holde på den i åtte minutter.

Og da Glimt snudde kampen midtveis i andre omgang, gjennom en scoring fra kloss hold av Fitim Azemi på forarbeid av Ruslan Babenko - så var det plutselig Rosenborg som profiterte på den 16. serierunde, på tross av sitt poengtap på overtid mot Aalesund.

«Vi har tørka tåra»

For takket være Glimt og Azemi, økte trønderne tabell-ledelsen fra tre til fire poeng. Noe Odd-trener Dag-Eilev Fagermo med stor frustrasjon måtte konstatere fra sidelinja.

Mens jublende Glimt-supportere i pøsregnet sang at "vi har tørka tåra, og av og tell besvimt"...

Dermed røk Odd på sitt bare andre Tippeliga-tap for sesongen.

Mens Glimt faktisk tok et laaaaaangt steg i retning av fornyet Tippeliga-kontrakt.

Ruud x 2

De to målene som kom før pause, havner begge i kategorien "gode enkeltprestasjoner". Begge scoringene involverte Espen Ruud, Odds profilerte høyreback og eks-landslagsspiller.

Først fikk han sjansen på frispark fra 25 meter, etter en horribel tversoverpasning fra Glimts Martin Bjørnbak, som lagkompis Mathias Normann måtte kompensere for, ved å pådra seg gult kort og forhindre scoring.

Men scoring ble det lell.

Poenget bak Rosenborg...

For Ruud svingte ballen vakkert over muren og i mål, bak en sprellende Hannes Halldorsson. I sin siste kamp for Glimt, før overgangen til danske Randers, måtte den islandske EM-helten bare konstatere at det skuddet kunne han gjøre lite med.

- Jeg er fornøyd med det frisparket. Det var godt å score igjen, sa Ruud til TV2 i pausen.

Takket være målet hans, befant Odd seg - for en stakket stund - ett poeng bak ligaleder Rosenborg.

Den stakkede stunden varte i drøyt åtte minutter.

Olsen spesial

Da avanserte Trond Olsen på venstrekanten for Glimt. 32-åringen finte-skar seg inn i banen, lurte i samme farta Espen Ruud ut i nærmeste pølsebod - og klinket ballen i lengste hjørne.

Ballen slo såvidt borti Fredrik Semb Berge, som forgjeves forsøkte å blokkere skuddet fra Olsen. Trolig ville ballen funnet veien i mål uansett.

Dermed skjøt Olsen på seg ytterligere selvtillit. Lynvingen har nå scoret i to kamper på rappen, etter en - til ham å være - frustrerende lang periode med svake kamper for Glimt.

Det lå i lufta

Dermed 1-1 til pause, noe som var greit, selv om Glimt stod for de fleste farlighetene.

Eksempelvis ved Daniel Edvardsen, som headet (noe for løst) i stanga tidlig i omgangen, etter innlegg fra Trond Olsen.

Ved Milan Jevtovic, som kom svært nær å kjippe Glimt i føringa midtveis i omgangen.

Og ved kaptein Thomas Jacobsen, som rett før pause leverte en rugg av et skudd fra rundt 16 meter. Et skudd som Odd-keeper Sondre Rossbach med nød og neppe fikk slått til corner.

«Idiotisk brudd»

Som Trond Olsen sa det i pausen:

- Vi har full kontroll fram til vi spiller på et oss idiotisk brudd, frispark og scoring. Jeg er veldig misfornøyd med det vi gjør i forkant av den situasjonen, for jeg føler vi har god kontroll. Vi skaper mye på dem, de har mye ball, men vi skaper det meste.

Odd var heller ikke ufarlige, skal sies. Det ble kort sagt en 1. omgang i sommer-regnet på Aspmyra, som bar bud om at noe mer ville komme. En antydning om at oppgjøret neppe ville ende med poengdeling.

Hvilket den heller ikke gjorde.