Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odd ødela bursdags-festen

Snudde fra 0-2 til 3-2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Odd Grenland - Vålerenga 3-2 (1-2).

Vålerenga ledet 2-0 og så ut til å ta en imponerende seier på klubbens 93-årsdag. Men et meget spillesugent Odd Grenland ville det annerledes.

Effektive Enga

Odd Grenland åpnet kampen i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter hadde Chris Joyce, Ali Gerba og Fernando de Ornelas hatt hver sin mulighet til å gi hjemmelaget ledelsen.

Men Vålerenga sto imot presset, og tok også ledelsen. Etter 18 minutter hadde Tore André Flo misbrukt en god mulighet til å bli kampens første målscorer. Tre minutter seinere gjorde han ingen feil.

Stryningen fikk ballen på 18-meter, så at Rune Almenning Jarstein sto langt ute, og sendte ballen i en vakker bue over den landslagsaktuelle keeperen og i mål.

Og bare to minutter senere headet Kjetil Wæhler inn 2-0, igjen var ikke Almenning Jarsteins keeperarbeid hundre prosent patent.

– Vi er heldig som leder 2-0, for det kunne like gjerne stått 2-0 til Odd, innrømmet Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV2.

SNUDDE KAMPEN: Odd-spillerne feirer etter å ha snudd 0-2 til 3-2 mot Vålerenga. Alle foto: Scanpix
SNUDDE KAMPEN: Odd-spillerne feirer etter å ha snudd 0-2 til 3-2 mot Vålerenga. Alle foto: Scanpix Vis mer

– Da kampen startet var vi ikke helt med, og vi var heldige som tok ledelsen.

Snuoperasjon

Espen Ruud sørget tente håpet for hjemmelaget da han headet inn 1-2 ti minutter etter Wæhlers scoring, noe som også var pauseresultatet. Og mer skulle komme i den andre omgangen.

Gang på gang kom vertene til farligheter foran Arni Gautur Arason. Men «Enga» sto lenge imot, mye takket være heroisk forsvarsspill av Kjetil Wæhler. Men til slutt skulle rettferdigheten seire.


Freddy dos Santos mistet hodet og prøvde å drible like utenfor egen 16-meter. Jan Tore Amundsen fisket til seg ballen, og satte den pent inn i det lengste hjørnet.

Odd fortsatte å kjøre på, men det virket lenge som VIF skulle rane til seg ett poeng og 2-2, som det også ble mellom disse lagene i Skien i fjor. Men en nybakt 30-åring og en svensk innbytter sørget altså for jubelrus hos hjemmefansen i stedet.

Bursdagbarnet Fernando de Ornelas spilte fri innbytter Olof Hvidén-Watson, som ikke gjorde feil alene med Arason.

– Det laget som spiller best fotball i dag vinner. Men en slik innsatsvilje som spillerne viste i dag ser det lyst ut framover, sa Odd-trener Arne Sandstø etter kampen.

image: Odd ødela bursdags-festen

– Vi er ikke i nærheten av eliteserienivå i denne kampen. Vi spilte kamp for tre dager siden, og vi hadde ikke krefter i dag, innrømmet VIF-trener Kjetil Rekdal.

Kjempesjanser

Rune Almenning Jarstein imponerte ingen på Vålerengas to første scoringer. Men på overtid viste keeperen seg fra sin beste side.

Kjetil Wæhler stupheadet fra kort hold, men unggutten i Odd-buret vartet opp med en vakker enhåndsredning, og fikk slått til corner.

Tom Henning Hovi hadde også en kjempemulighet på overtid, men alene med keeper presterte backen å sette ballen utenfor.

– Det er sikkert noen som tror at vi la oss bakpå med vilje, men det er galt. Vi prøvde å kjøre offensivt, men ble overspilt. Vi tapte for et bedre lag i dag, oppsummerte Rekdal.

  • Din mening: Har Odd Grenland muligheter til å kjempe om gullet i årets eliteserie?
IMONERTE: Kjetil Wæhler (t.v) scoret og var god for VIF, men det holdt ikke helt inn.