MÅLSCORER: Thomas Grøgaard fikk gratulasjoner av medspillere etter at han la på til 2-0. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MÅLSCORER: Thomas Grøgaard fikk gratulasjoner av medspillere etter at han la på til 2-0. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Odds ballklubb og Kristiansund

Odd og Fagermo tok revansje. Men målscoreren hadde få ventet seg

Thomas Grøgaard satte inn 2-0 på hjemmebane.

(Dagbladet): Odds Ballklubb hadde et 3-0-tap å revansjere da de i kveld tok i mot Kristiansund BK på Skagerrak Arena.

I Trondheim hadde de lite å by på offensivt. Det samme gjaldt ikke dagens kamp der Olivier Occean scoret etter 22 minutter. Dette etter at Fredrik Semb Berge gikk hardt til verks mot Kristiansunds Sean McDermott.

- Det diskuteres om det er et angrep på keeper, sa Eurosports kommentator om de øyeblikkelige reaksjonene inne i feltet.

- Kjører dette

Målet ble imidlertid stående, og Odd styrte til tider spillet.

- Det er Odd som kjører dette nå. Til de grader, sa Eurosports kommentator etter at backen Espen Ruud hadde fyrt av et skudd i retning Kristiansunds Sean McDermott.

Den tidligere Arsenal-junioren klarte å få ballen unna, samtidig som Kristiansunds forsvarsfirer kastet seg foran forsøkene på en retur, men ledelsen sto seg til pause.

Kristiansund klarte ikke å skape de helt store sjansene.

- Det er tøft. De er et bra lag, så vi må bare henge i, sa bortelagets tekniske midtbanespiller Kamer Qaka til Eurosport i pausen.

Snakket om Qaka

Den tidligere Vålerenga-spilleren var også tema da Dag Eilev Fagermo ble intervjuet. Odd-treneren byttet ut Joakim Våge Nilsen til fordel for Fredrik Våge Nilsen.

Dette etter at Nilsen fikk et gult kort i første omgang.

- Qaka er kvikk. Da kan vi ikke ha to spillere med gult kort mot ham, sa Fagermo.

Odd og Fagermo trengte ikke å bekymre seg stort for Qaka i andre omgang.

ILLSINTE: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo og spiss Olivier Occean måtte eskorteres hurtig i bussen av politiet da Stabæk-supporterne hetset dem på det groveste. Video: Joachim Baardsen/Dagbladet Vis mer

Første Grøgaard-mål

Han gikk av banen med skade. Byttet kom få minutter før Thomas Grøgaard kom stormende inn mot Kristiansunds sekstenmeter og banket inn 2-0.

- Det er hans første mål i Eliteserien, sa Eurosports kommentator om målet som avisa Varden omtalte med følgende overskrift:

«Du vil ikke tro hvem som scoret».

Grøgaards sjeldne målnotering skapte stor jubel på Skagerrak Arena. Der var det over 9000 tilskuere, ifølge klubben selv.

De fikk overvære et hjemmelag som relativt enkelt klarte å ro inn seieren.

- Det er ting vi kunne gjort bedre, sa Dag Eilev Fagermo og la særlig vekt på kampens intensitet.