ODD VIDERE: Odds Espen Ruud (t.v) og Sheriff Tiraspols Juninho Potiguar i kvalikkampen mellom Odd og Sheriff Tiraspol på Skagerak Arena.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
ODD VIDERE: Odds Espen Ruud (t.v) og Sheriff Tiraspols Juninho Potiguar i kvalikkampen mellom Odd og Sheriff Tiraspol på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Odd og Rosenborg videre i kvaliken

To målløse kamper i kveld.

Odd hadde ingen problemer med å forsvare 3-0-ledelsen fra bortekampen mot Sheriff Tiraspol i europaligakvalifiseringen torsdag. Det ble målløst i Skien.

Det ble en lite underholdende kamp uten det helt store spillet. Odd ble til tider spilt lavt, men gjestene hadde verken evnen eller viljen som skulle til for å gjøre det vanskelig for Odd-målvakten Sondre Rossbach.

Odd-forsvaret skapte derimot en del farlige situasjoner for seg selv ved å miste ballen i oppspillsfasen, men Sheriff-spillerne var ikke noen stor trussel selv når de kom seg innenfor 16-meteren.

Utover i annen omgang sank tempoet, og hjemmelaget virket mer og mer fornøyd med å avansere til 2. kvalifiseringsrunde. Lagets satset ikke helhjertet nok da det fikk muligheter til kontringer.

Odd møter irske Shamrock Rovers i 2. runde og starter borte torsdag 16. juli.

Spillet varmet ikke Kjefting, taklinger og gule kort preget returoppgjøret mellom Rosenborg og Vikingur. Trønderne kan glede seg over avansement i europaligakvalifiseringen etter 0-0-kampen.

Rosenborg imponerte de færreste torsdag kveld, men tar seg videre til neste runde i kvalifiseringen etter å ha vunnet 2-0 sammenlagt over Vikingur fra Færøyene.

SVÆRT HETT: Rosenborgs John Hou Sæter (th ) og Bárður Hansen i kvalifiseringskampen til Europaleague mellom RBK og Vikingur på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SVÆRT HETT: Rosenborgs John Hou Sæter (th ) og Bárður Hansen i kvalifiseringskampen til Europaleague mellom RBK og Vikingur på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Oppgjøret minnet mye om bortemøtet på Færøyene, hvis man ser bort ifra Alexander Søderlunds to mål.

Rosenborg hadde ballen for meste og presset motstanderen, men slet med å få uttelling på det lille laget skapte. I stedet ble det igjen et svært hett oppgjør med mye stopp i spillet.

Dommer Sergejus Sylva fikk en heftig oppgave med å styre kampen, og han viste hele åtte spillere det gule kortet. Spillerne kjeftet og smelte og dro til med både høye albuer og stygge taklinger.

Dessverre for de fremmøtte i kalde Trondheim varmet spillet de færreste. Det ble ingen mål og heller ikke noe særlig finspill.

(NTB)